detector.media
20.02.2013 11:00
Олег Наливайко: УНІАН продовжить працювати з дотриманням стандартів
За 30 днів планується проведення зборів засновників

«Агентство продовжить працювати з дотриманням всіх стандартів», - сказав у коментарі «Детектор медіа» президент УНІАН, голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко.

 

Нагадаємо, 19 лютого в інформаційному агентстві УНІАН відбулися збори трудового колективу за участі представників власників агентства та керівників. На зборах були присутні керівник групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко та генеральний директор агентства Вадим Осадчий. Сторони висловили свої позиції і своє бачення ситуації, що склалася в агентстві, після чого було вирішено взяти перерву для напрацювання та обговорення рішення.

 

«Вчора відбулися збори трудового колективу за участі керівництва медіагрупи та керівництва і колективу УНІАН, в яких я брав участь. Учасники зборів мали можливість поспілкуватися з Ігорем Коломойським в режимі телефонної розмови. Відбулось обговорення всього комплексу проблем, що виникли», - сказав Олег Наливайко.

 

За його словами, адміністрація і трудовий колектив домовилися, що протягом десяти днів спільно вивчатимуть ситуацію, після чого відбудеться робоча зустріч представників колективу, а за 30 днів планується проведення зборів засновників.

 

«Нагадаю, що в наступному місяці УНІАН виповнюється 20 років. Дуже хотілося б, щоб в будинку УНІАНу, зведеному силами колективу і засновників, ми всі змогли би достойно святкувати ювілей, і щоб в ньому було комфортно жити і працювати», - зазначив президент УНІАН.

 

Олександр Ткаченко у коментарі «Детектор медіа» сказав: «Вчора відбулася відкрита та відверта розмова, почалася внутрішня робота. Протягом тижня, поки вона триває, ми домовилися утриматися від коментарів».

 

Нагадаємо, 20 лютого Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів звернулася до Комісії з журналістської етики з проханням розглянути конфліктну ситуацію в УНІАН, пов'язану з поширенням 11 лютого 2013 року на сайті агентства недостовірної інформації. Про це йдеться в прес-релізі Міжвідомчої робочої групи. 

 

Як писала «Детектор медіа», 11 лютого ВО «Батьківщина» заявила, що сайт УНІАН розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка.  Недостовірними названо інформацію від імені Сергія Власенка про спроби його отруєння та стеження за ним осіб «у костюмах мультиплікаційних ведмедів» і заяву від імені Олександри Кужель, до якої було додано декілька неправдивих абзаців. Новини вийшли лише на сайті, а в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, їх не було.

Шестеро редакторів сайту УНІАН зробили спільну заяву, що впевнені: сфальшовані коментарі - це джинса, і відповідальність за це мають нести гендиректор агентства і шеф-редактор.

 

Також Незалежна медіа-профспілка України у зв'язку з цими подіями заявила, що призначене кілька місяців тому керівництво інформаційного агентства УНІАН, має піти у відставку.

 

Колектив УНІАН згодом оприлюднив звернення до основного акціонера Ігоря Коломойського, голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка та керівника групи «1+1» Олександра Ткаченка, у якому також закликає з метою зберегти репутацію УНІАН відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент.

 

Бойкот новинам інформаційного агентства УНІАН оголосили «Дзеркало тижня», «Українська правда» і ТВі. Досі керівництво агенції не коментувало ситуацію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY