Коротич: записи інтерв`ю з Януковичем припинили після запитання про Тимошенко

17 Лютого 2013
8872
17 Лютого 2013
13:30

Коротич: записи інтерв`ю з Януковичем припинили після запитання про Тимошенко

8872
За словами екс-ведучого «Вечорів з Віталієм Коротичем», Ганна Герман звинуватила його у втручанні в політику
Коротич: записи інтерв`ю з Януковичем припинили після запитання про Тимошенко

Журналіст, екс-редактор журналу «Огонёк» та колишній ведучий проекту «Вечори з Віталієм Коротичем» Віталій Коротич розповів, що цикл його інтерв`ю з президентом Віктором Януковичем припинився після запитання про ув`язнення Юлії Тимошенко. Про це він сказав в інтерв`ю російському виданню «Афиша».

 

«Було п'ять передач. Мало було бути більше, але під час п'ятої я сказав: "Слухайте, Вікторе Федоровичу, якого біса сидить Тимошенко? До неї ж в черзі стоять посли, президенти, а вона сидить. Випустіть її! Що це таке взагалі?!" Він якось зам'явся, щось почав пояснювати... Я кажу: "Значить так, обговорюється питання, чи можна відправити на лікування до Німеччини або в Швейцарії - це складно? А то у вас люди стільки накрали, що вони можуть собі по клініці купити, всю Швейцарію!"», - зазначив пан Коротич у розмові з Олегом Кашиним.

 

За словами Віталія Коротича, після закінчення запису інтерв`ю Ганна Герман, на той час радник президента України - керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента, висловила журналісту претензії щодо втручання в політику. «Я послав її на... Відтоді мене більше на цю передачу не запрошують», - сказав Віталій Коротич. 

 

Щодо початку співпраці, журналіст розповів: «Дуже цікаво познайомився з Януковичем. Він ні з ким не хотів розмовляти, а коли зайшла мова про мене, каже - давай робити передачі. Я відповів: "Тоді так - будемо розмовляти, про що я хочу". І поговорили».

 

Також він додав: «В усіх випадках треба залишатися собою. І з Віктором Федоровичем ми дуже добре налагодили відносини, пару раз з ним вже після тих передач посиділи просто "по душам", пообідали. І залишилася репутація. Порядність - це дуже прибуткова справа, як би там не було».

 

Як писала «Детектор медіа», «Вечори з Віталієм Коротичем» виходили на Першому національному починаючи з 24 серпня 2011 року. Окремі випуски програм транслювали всі обласні та регіональні державні телерадіокомпанії України.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8872
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга С.
4079 дн. тому
Дмитре, дуже вдячна за таку турботу! Найкраще - чай з липою та медом. а валеріану треба було Коротичу пити))
Дмитрий
4079 дн. тому
Оленька, рекомендую вам выпить перед сном настой валерианы, и можно чай с медом. Тоже успокаивает.
Ольга С.
4079 дн. тому
Було б чим пишатися. "Послати" жінку може тільки той, хто або ніколи не був чоловіком. або вже забув про це. Герман мала повне право як радник і як професійний журналіст висловити свої зауваження щодо ходу ведення передачі. Коротич думає, що усім гостям дозволено витирати об українців ноги? нехай робить це з тими, хто на таке напрошується - з немирями й компані.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду