Льовочкін виступає за редакційну угоду на «Інтері» та гарантує невтручання в роботу каналу

7 Лютого 2013
7316
7 Лютого 2013
17:05

Льовочкін виступає за редакційну угоду на «Інтері» та гарантує невтручання в роботу каналу

7316
Він виступає проти кардинальних змін у підходах до інформаційної політики каналу
Льовочкін виступає за редакційну угоду на «Інтері» та гарантує невтручання в роботу каналу

Голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін передав свою частку акцій медіагрупи «Інтер» в управління компанії GDF Media Limited. Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

 

«Свої акції я передав в управління GDF Media. Крім того, я виступаю за запровадження Редакційної угоди, яка б чітко відмежовувала менеджерсько-господарську функцію керівництва від творчого процесу роботи редакцій», - цитує прес-служба пана Льовочкіна. При цьому голова АП виступає за залучення незалежних, у тому числі й іноземних експертів до підготовки Редакційної угоди між менеджментом і журналістами.

 

Він також виступає «категорично проти підходу, коли разом із новим власником або з новим витком політичної кар'єри акціонера відбуваються кардинальні зміни у підходах до інформаційної політики каналу. Адже телеканал - це засіб масової інформації, для якого головними мають бути об'єктивність та довіра глядачів. Телеканал не може бути піар-агенцією власника».

 

«Як людина, яка зараз належить до влади, зі свого боку, я гарантую повне невтручання в творчу роботу журналістів і медіа-менеджерів», - заявив голова АП.

 

За його словами, історія придбання каналу розпочалася ще в січні 2006 року і мала декілька етапів. «Сьогодні угода про придбання "Інтера" завершена, володіння медіа-активом приведене до зрозумілої структури, спрощено юридичний бік питання. Взагалі, український медіабізнес має бути транспарентним і зрозумілим з точки зору власності. Відкритість і прозорість - головні принципи, на яких має будуватися медіавласність», - підкреслив пан Льовочкін.

 

Він додав, що для нього особисто «Інтер» - це «головний телеканал країни, це історія успіху» і висловив упевненість у тому, що медіагрупа «Інтер» стане успішним бізнес-проектом, а колектив «відкриє нову успішну сторінку своєї історії».

 

«Зараз "Інтеру" потрібні зміни у бізнес-підходах до роботи, адже падіння рейтингів відбилося на фінансових показниках усієї медіа-групи», - сказав пан Льовочкін. На його думку, завдання менеджменту каналу - розширити аудиторію, вивести нові актуальні продукти. «Мої вимоги до управлінців прості: успішний медіа-бізнес і професійна робота творчої команд. Мірилом тут будуть цифри: фінансові показники та рейтинги телепрограм», - резюмував співвласник «Інтера».

 

7 лютого стало відомо, що голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». «Новими акціонерами компанії Inter Media Group Limited стануть компанії, які належать Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну. Останній після завершення угоди передає акції телегрупи, що належать його компанії, в управління GDF Media Limited», - повідомила прес-служба Group DF. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

Раніше 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. Inter Media Group Limited через свою дочірню компанію «Український медіа-проект» є власником 61% акцій телеканалу «Інтер». Ще 29% акцій належить російському ВАТ «Первый канал», а 10% - ТОВ «Пегас телебачення» Світлани Плужникової, удови засновника «Інтера» Ігоря Плужникова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7316
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду