detector.media
07.02.2013 17:05
Льовочкін виступає за редакційну угоду на «Інтері» та гарантує невтручання в роботу каналу
Льовочкін виступає за редакційну угоду на «Інтері» та гарантує невтручання в роботу каналу
Він виступає проти кардинальних змін у підходах до інформаційної політики каналу

Голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін передав свою частку акцій медіагрупи «Інтер» в управління компанії GDF Media Limited. Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

 

«Свої акції я передав в управління GDF Media. Крім того, я виступаю за запровадження Редакційної угоди, яка б чітко відмежовувала менеджерсько-господарську функцію керівництва від творчого процесу роботи редакцій», - цитує прес-служба пана Льовочкіна. При цьому голова АП виступає за залучення незалежних, у тому числі й іноземних експертів до підготовки Редакційної угоди між менеджментом і журналістами.

 

Він також виступає «категорично проти підходу, коли разом із новим власником або з новим витком політичної кар'єри акціонера відбуваються кардинальні зміни у підходах до інформаційної політики каналу. Адже телеканал - це засіб масової інформації, для якого головними мають бути об'єктивність та довіра глядачів. Телеканал не може бути піар-агенцією власника».

 

«Як людина, яка зараз належить до влади, зі свого боку, я гарантую повне невтручання в творчу роботу журналістів і медіа-менеджерів», - заявив голова АП.

 

За його словами, історія придбання каналу розпочалася ще в січні 2006 року і мала декілька етапів. «Сьогодні угода про придбання "Інтера" завершена, володіння медіа-активом приведене до зрозумілої структури, спрощено юридичний бік питання. Взагалі, український медіабізнес має бути транспарентним і зрозумілим з точки зору власності. Відкритість і прозорість - головні принципи, на яких має будуватися медіавласність», - підкреслив пан Льовочкін.

 

Він додав, що для нього особисто «Інтер» - це «головний телеканал країни, це історія успіху» і висловив упевненість у тому, що медіагрупа «Інтер» стане успішним бізнес-проектом, а колектив «відкриє нову успішну сторінку своєї історії».

 

«Зараз "Інтеру" потрібні зміни у бізнес-підходах до роботи, адже падіння рейтингів відбилося на фінансових показниках усієї медіа-групи», - сказав пан Льовочкін. На його думку, завдання менеджменту каналу - розширити аудиторію, вивести нові актуальні продукти. «Мої вимоги до управлінців прості: успішний медіа-бізнес і професійна робота творчої команд. Мірилом тут будуть цифри: фінансові показники та рейтинги телепрограм», - резюмував співвласник «Інтера».

 

7 лютого стало відомо, що голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». «Новими акціонерами компанії Inter Media Group Limited стануть компанії, які належать Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну. Останній після завершення угоди передає акції телегрупи, що належать його компанії, в управління GDF Media Limited», - повідомила прес-служба Group DF. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

Раніше 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. Inter Media Group Limited через свою дочірню компанію «Український медіа-проект» є власником 61% акцій телеканалу «Інтер». Ще 29% акцій належить російському ВАТ «Первый канал», а 10% - ТОВ «Пегас телебачення» Світлани Плужникової, удови засновника «Інтера» Ігоря Плужникова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY