НАМ підтримує проведення парламентських слухань по «цифрі»

6 Лютого 2013
5274
6 Лютого 2013
17:51

НАМ підтримує проведення парламентських слухань по «цифрі»

5274
НАМ підтримує проведення парламентських слухань по «цифрі»

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) підтримує пропозицію Комітету з питань свободи слова та інформації провести парламентські слухання щодо впровадження цифрового мовлення в Україні.

 

Нагадаємо, що члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації одноголосно прийняли рішення і зареєстрували проект постанови про проведення парламентських слухань на тему «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні» (№ 1258). Як повідомив голова комітету Микола Томенко слухання планується провести 20 березня 2013 року.

 

За словами пана Томенка, ця ініціатива зумовлена тим, що відповідно до положень міжнародної угоди «Женева - 2006» граничний термін перехідного періоду з аналогових на цифрові стандарти доставки сигналу має закінчитися 17 червня 2015 року.

 

«Ми вважаємо проведення парламентських слухань дуже слушною ініціативою, - каже виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова. - Перехід на цифрове мовлення - це реформа, яка не тільки визначить майбутню конфігурацію українського телебачення, але й вплине на кожного громадянина, який в залежності від її ефективності зможе або не зможе отримувати доступ до телебачення. З огляду на масштаби перетворень та кількість залучених держаних та приватних інституцій обговорення питання має відбуватися саме у вищому представницькому органі - Верховній Раді. Сподіваємось, що всі фракції підтримують пропозицію Комітету і слухання відбудуться».

 

Серед важливих аспектів проблеми, що мають бути обговоренні, на думку асоціації, - і питання подальшого планування реформи, і координація діяльності між державою, індустрією та громадськістю, і питання збереження регіонального та місцевого мовлення, що наразі перебуває під найбільшою загрозою, й інформаційна компанія для населення, і контроль за діяльністю монопольного оператора цифрового телебачення, і терміни відключення аналогового мовлення, і багато інших.

 

В результаті слухань має бути сформульовано план дій та рекомендації для всіх залучених до процесу органів та організації. Такі слухання можуть стати реальним поштовхом для підвищення ефективності та прозорості реформи.

 

Асоціація звернеться з листами до голови Верховної Ради та керівників усіх фракцій з проханням підтримати проект постанови № 1258, запропонованої Комітетом Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, та зробити проведення слухань з питань реалізації переходу на цифрові технології мовлення можливим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду