Мельниченко: Кучма хотів купити плівки за 2 мільйони доларів

4 Лютого 2013
3432
4 Лютого 2013
10:58

Мельниченко: Кучма хотів купити плівки за 2 мільйони доларів

3432
Мельниченко: Кучма хотів купити плівки за 2 мільйони доларів

Екс-майор Державної охорони Микола Мельниченко стверджує, що колишній президент Леонід Кучма намагався викупити в нього оригінал запису зі згадкою про Георгія Гонгадзе за 2 мільйони доларів. По це повідомляє Rzeczpospolita у статті «Сенсаційна заява Мельниченка», - пише «Дзеркало тижня».

 

«Якщо Кучма вважає, що в нього немає нічого спільного з убивством журналіста Георгія Гонгадзе, навіщо він запропонував мені два мільйони доларів США за оригінальну плівку? Щоб уникнути кримінальної відповідальності за злочин», - сказав пан Мельниченко.


За словами екс-майора, до нього приходили невідомі «від Пінчука» і пропонували 10 мільйонів доларів, щоб він «просто поїхав - тому що Леонід Данилович дуже сильно нервує».

Нагадаємо, опозиційний журналіст Георгій Ґонґадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі неподалік столиці було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати Ґонґадзе. Незабаром після цього було оприлюднено записи, нібито зроблені екс-майором держохорони Миколою Мельниченком у кабінеті тодішнього президента Леоніда Кучми. На записі голос, схожий на голос Кучми, віддає розпорядження «розібратися» з журналістом.

 

29 січня, суд призначив екс-генералу Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Досудовим слідством встановлено, що Олексій Пукач на виконання наказів і вказівок екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб 17 вересня 2000 року здійснив вбивство Георгія Ґонґадзе.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на запитання судді, чи зрозумілий йому оголошений вирок Олексій Пукач відповів (дослівно): «І буде зрозуміло тоді, коли Кучма й Литвин будуть разом зі мною. Запросите в Кучми і в Литвина. Вони все розкажуть. Поэтому спросите за мотив и за умысел у Литвина и у Кучмы».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3432
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду