Микола Азаров скучив за добрим словом: на роботі – негатив, вдома по телевізору - теж

1 Лютого 2013
5199
1 Лютого 2013
12:14

Микола Азаров скучив за добрим словом: на роботі – негатив, вдома по телевізору - теж

5199
Прем’єр-міністр хоче більше об’єктивності і позитиву від ЗМІ
Микола Азаров скучив за добрим словом: на роботі – негатив, вдома по телевізору - теж

Прем'єр-міністр України Микола Азаров обурюється засиллям негативної інформації в ЗМІ. «Я скучив за добрим словом. На роботі негатив. Приходиш додому, а там по телевізору знову - суцільний негатив». Про це посадовець заявив 1 лютого під час зустрічі з членами секретаріату Національної спілки журналістів України в «Укрінформі».

 

Микола Азаров  запевнив, що уряд аналізує всі критичні матеріали в ЗМІ. «Я можу абсолютно відверто сказати: ні один критичний матеріал як центральних, так і обласних чи районних телевізійних, радіо чи друкованих ЗМІ не проходить поза увагою керівництва уряду. Якщо це резонансна тема, то, як правило, вона вивчається, перевіряється і робляться висновки - іноді кадрові, іноді адміністративні, іноді матеріальні», - зазначив Микола Азаров.

 

Водночас прем'єр зауважив, що деякі матеріали в медіа не завжди справедливі, а іноді - й відверто замовні.

 

«У нас іноді під свободою слова розуміють свободу поширення замовних матеріалів... Безумовно, я не ідеаліст і чудово розумію, в яких матеріальних умовах перебувають наші ЗМІ, від кого і від чого вони залежать, і мені зрозуміла в тому числі й поява замовних і проплачених матеріалів. Але завжди, в усі часи для журналістики та ЗМІ питання совісті стояло на першому місці», - наголосив Микола Азаров.

 

Він закликав ЗМІ подавати достовірну, а не компліментарну інформацію про роботу уряду. «Уряд не просить хвалити свої дії або підтримувати реформи, які він проводить. Для нас ключове - це передусім достовірність подання інформації. Свобода слова для нас - дійсно фундаментальна цінність, якої мі набули після трансформації нашого суспільно-політичного ладу, і ми її не повинні ані втратити, ані обмежувати», - підкреслив прем'єр-міністр.

 

Прем'єр-міністр попросив ЗМІ підтримати реформи, які проводить уряд. «Можна дискредитувати суть перетворень, що проводяться, а можна знайти моменти, на які влада має звернути увагу. І за таку критику ми тільки подякуємо ЗМІ», - підкреслив Азаров Азаров, додавши, що «свобода слова - це не свобода замовних матеріалів».

 

Про проблеми медіаспільноти на зустрічі розповіли голова НСЖУ Олег Наливайко та генеральний директор «Центрального каналу» Олександр Савенко, генеральний директор УАВПП Олексій Погорєлов та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5199
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Буряк
4107 дн. тому
Ну если у Пахла на работе негатив , то откуда взяться позитиву в новостях ? Врать ? Как Миколаянавич ?
Віктор
4107 дн. тому
Микола янович а як ви відноситесь до УЛИЦЫ РАЗБИТЫХ ФОНАРЕЙ? На цоьму серіалі вже ціле покоління виросло і на наших вулицях ліхтарі вже бють. як ви відноситесь до СЧАСТЛИВЫ ВМЕСТЕ і ВОРОНИНЫ? серіали які з здоровим глуздом немають нічого спільного. не цікаво вам що дивляться українці? чи проблеми з українською мовою у вас через те що ви саме ці серіали дивитесь?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду