detector.media
01.02.2013 12:14
Микола Азаров скучив за добрим словом: на роботі – негатив, вдома по телевізору - теж
Прем’єр-міністр хоче більше об’єктивності і позитиву від ЗМІ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров обурюється засиллям негативної інформації в ЗМІ. «Я скучив за добрим словом. На роботі негатив. Приходиш додому, а там по телевізору знову - суцільний негатив». Про це посадовець заявив 1 лютого під час зустрічі з членами секретаріату Національної спілки журналістів України в «Укрінформі».

 

Микола Азаров  запевнив, що уряд аналізує всі критичні матеріали в ЗМІ. «Я можу абсолютно відверто сказати: ні один критичний матеріал як центральних, так і обласних чи районних телевізійних, радіо чи друкованих ЗМІ не проходить поза увагою керівництва уряду. Якщо це резонансна тема, то, як правило, вона вивчається, перевіряється і робляться висновки - іноді кадрові, іноді адміністративні, іноді матеріальні», - зазначив Микола Азаров.

 

Водночас прем'єр зауважив, що деякі матеріали в медіа не завжди справедливі, а іноді - й відверто замовні.

 

«У нас іноді під свободою слова розуміють свободу поширення замовних матеріалів... Безумовно, я не ідеаліст і чудово розумію, в яких матеріальних умовах перебувають наші ЗМІ, від кого і від чого вони залежать, і мені зрозуміла в тому числі й поява замовних і проплачених матеріалів. Але завжди, в усі часи для журналістики та ЗМІ питання совісті стояло на першому місці», - наголосив Микола Азаров.

 

Він закликав ЗМІ подавати достовірну, а не компліментарну інформацію про роботу уряду. «Уряд не просить хвалити свої дії або підтримувати реформи, які він проводить. Для нас ключове - це передусім достовірність подання інформації. Свобода слова для нас - дійсно фундаментальна цінність, якої мі набули після трансформації нашого суспільно-політичного ладу, і ми її не повинні ані втратити, ані обмежувати», - підкреслив прем'єр-міністр.

 

Прем'єр-міністр попросив ЗМІ підтримати реформи, які проводить уряд. «Можна дискредитувати суть перетворень, що проводяться, а можна знайти моменти, на які влада має звернути увагу. І за таку критику ми тільки подякуємо ЗМІ», - підкреслив Азаров Азаров, додавши, що «свобода слова - це не свобода замовних матеріалів».

 

Про проблеми медіаспільноти на зустрічі розповіли голова НСЖУ Олег Наливайко та генеральний директор «Центрального каналу» Олександр Савенко, генеральний директор УАВПП Олексій Погорєлов та інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY