Кшиштоф Зануссі представить у Києві переклад своїх мемуарів «Час помирати»

15 Січня 2013
5092
15 Січня 2013
14:36

Кшиштоф Зануссі представить у Києві переклад своїх мемуарів «Час помирати»

5092
Кшиштоф Зануссі представить у Києві переклад своїх мемуарів «Час помирати»

17 січня у книгарні «Є» на вул.Лисенка, 3 у Києві відбудеться зустріч з видатним польським режисером Кшиштофом Зануссі. Буде презентований український переклад книжки польського митця «Час помирати», що вийшла у видавництві «Фоліо». Про це повідомляє книгарня «Є».

 

Зустріч відбудеться о 20:00.

 

«Час помирати» - це розповідь митця про його непростий шлях у мистецтві . Ця книга - черговий авторський фільм Кшиштофа Зануссі, але зроблений за допомогою не монтажних фраз, а словесних. Життя кінематографіста в соціалістичній Польщі, спогади про фільми, про світ у форматі «схід-захід», спогади про людей, що його оточували, серед яких були Папа Іван Павло ІІ, Президент Чехії Вацлав Гавел та багато інших.

 

Спеціально для українського видання Кшиштоф Зануссі написав новий розділ, де розповів про своє ставлення до України, до її історії та культури.

 

«Я вдався до образної алегорії, згадавши слова святого Павла. Це йому належить фраза, сказана з відтінком урочистості: "Стара людина мусить померти, щоб народилася нова". Стара людина, яку ми називаємо "гомо совєтікус", або, як у вас кажуть, "совок", має померти у нас самих і визволити нас від цієї інертності, цього утопічного покладання на чиюсь прихильність, від власної безвідповідальності. Час звільнитися від гіркого спадку старої епохи - вмерти, щоб народитися оновленим», - зазначив польський режисер.

 

Кшиштоф Зануссі - видатний польський режисер, сценарист і письменник, лауреат Каннського кінофестивалю, двічі лауреат МКФ у Венеції у 1982 р., лауреат Гран-прі ХХІІ Московського кінофестивалю та  премії ім. Параджанова «за внесок у світовий кінематограф» на Єреванському міжнародному кінофестивалі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду