«Відсіч» виступає проти російськомовної реклами горілки на ТВі - канал спростовує

15 Січня 2013
5115
15 Січня 2013
12:40

«Відсіч» виступає проти російськомовної реклами горілки на ТВі - канал спростовує

5115
«Відсіч» виступає проти російськомовної реклами горілки на ТВі - канал спростовує

Громадянський рух «Відсіч» звернувся з відкритим листом до голови редакційної ради телеканалу ТВі Миколи Княжицького з приводу російськомовної реклами горілки «Плакучая ива», яка з'явилась у прайм-таймі каналу новорічної ночі. Текст відкритого листа опублікований на сайті «Майдан».

 

Автори листа звертаються до Миколи Княжицього як до голови редакційної ради телеканалу ТВі, аби «висловити своє глибоке здивування у зв'язку з появою у новорічно-різдвяний прайм-тайм в ефірі телеканалу, котрий завжди мав репутацію незалежного, державницького та проукраїнського телересурсу, російськомовної реклами горілки "Плакучая ива"».

 

У лісті йдеться про те, що Микола Княжицький і президент телеканалу Віталій Портніков неодноразово ставали на захист української мови і, зокрема, виступили з критикою законопроекту Ківалова-Колісніченка «Про засади державної мовної політики».

 

«І тому для нас дуже дивним видається факт, що ви, критикуючи нововведення регіоналів, сприяєте його реалізації в ефірі телеканалу TВі», - вказують автори листа, звертаючись до Миколи Княжицького.

 

Громадський рух «Відсіч» просить надати відповідь, чи продовжуватиметься трансляція російськомовної реклами в ефірі ТВі. Авторів листа хвилює, «чи згодна редакція телеканалу пожертвувати репутацією незалежного проукраїнського телересурсу заради збагачення за рахунок сприяння русифікації українського інформаційного простору».

 

У відповідь на відкритий лист народний депутат Микола Княжицький залишив наступний коментар на сторінці громадського руху «Відсіч» у Facebook.

 

«Я з повагою ставлюся до ваших ініціатив, але я не є головою редакційної ради каналу. Така пропозиція мені була зроблена, але рішення каналом про це прийняте не було. Так що зараз до каналу я не маю жодного відношення. Окрім того, питання реклами та комерційної діяльності належать до компетенції генерального директора, а не редакційної ради. Підтримую вашу громадянську позицію, але вважаю доцільним звертатися до справді повноважних людей. Дякую», - відповів Микола Княжицький.

 

На прохання «Детектор медіа» відкритий лист прокоментував комерційний директор ТВі Микола Типусяк. «Коментуючи зауваження організації "Відсіч" повідомляю, що редакційна політика телеканалу та рекламні блоки - це окремі сфери діяльності каналу, які функціонують незалежно одна від одної. Продажем прямої реклами на телеканалі ТВі у 2012 році займалася компанія «Відео Інтерншинл Україна». Відповідно до контракту з ними, телеканал зобов'язується розміщувати будь-яку рекламу, яка не порушує законодавство України. Телеканал є проукраїнськсим, але не є антиросійським. І тому дивно, що громадські активісти, знаючи скільки канал робить для української культури та які несе втрати, дотримуючись журналістських стандартів, висуває подібні претенезії», - зазначив пан Типусяк.

 

Як відомо, у рекламному ролику горілки «Плакучая ива» використані кілька фраз із відомого фільму Леоніда Гайдая «Діамантова рука»: «Откуда? Оттуда!», «Будем искать». Ці вислови звучать у рекламі російською мовою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5115
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Реаліст
4136 дн. тому
Песимісту й Віку — оплатіть каналу стільки, скільки вони отримують від цієї релами — і тявкайте собі далі. На жаль, у ЗМІ є тільки 2 способи отримати фінансування — пожертви (сюди ж віднесемо фінансування з бюджету і реклама. Забрати рекламу, ок. Але з бюджету канал фінансуватися не буде. То що, може Вік чи песиміст оплатять оренду приміщень, комунальні послуги, розповсюдження сигналу. Про зарплати я уже промовчу, вони є чи не найменшою статтею витрат.
Вик
4140 дн. тому
А что на канале ТВi творится ближе к ночи. Проукраинский канал выдает такую украинскую "цноту", такую украинскую "чистоту и душевную красоту", так присущую нашим девушкам, и так несвойственную клятым москалям. От этих мерзких ПТУшниц по украински призывающих к своему прыщавому телу вытошнило бы поклонников украинского национализма, а значит и любимого канала. Но увы - они жаворонки (еще с колхоза привыкли), и даже в праздники не засиживаются у телевизора после часу. А было бы полезно.
песиміст
4141 дн. тому
На жаль, слова на ТВі розходяться з ділом. Півроку тому канал показав лекцію Юрія Шевчука, де цей видатний мовознавець однією з найбільших загроз для української мови назвав безсистемне використання в межах одної хвилини ефірного часу української і російської мов, тобто мовну шизофренію, яка, за його словами, не зустрічається більше НІДЕ В СВІТІ. Для себе ТВі не зробив жодних висновків і, на превеликий жаль, продовжує насаджувати в Україні цю шизофренію, орієнтуючись не на українського глядача, а на моду, запроваджену російськими власниками інших каналів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду