detector.media
15.01.2013 12:40
«Відсіч» виступає проти російськомовної реклами горілки на ТВі - канал спростовує

Громадянський рух «Відсіч» звернувся з відкритим листом до голови редакційної ради телеканалу ТВі Миколи Княжицького з приводу російськомовної реклами горілки «Плакучая ива», яка з'явилась у прайм-таймі каналу новорічної ночі. Текст відкритого листа опублікований на сайті «Майдан».

 

Автори листа звертаються до Миколи Княжицього як до голови редакційної ради телеканалу ТВі, аби «висловити своє глибоке здивування у зв'язку з появою у новорічно-різдвяний прайм-тайм в ефірі телеканалу, котрий завжди мав репутацію незалежного, державницького та проукраїнського телересурсу, російськомовної реклами горілки "Плакучая ива"».

 

У лісті йдеться про те, що Микола Княжицький і президент телеканалу Віталій Портніков неодноразово ставали на захист української мови і, зокрема, виступили з критикою законопроекту Ківалова-Колісніченка «Про засади державної мовної політики».

 

«І тому для нас дуже дивним видається факт, що ви, критикуючи нововведення регіоналів, сприяєте його реалізації в ефірі телеканалу TВі», - вказують автори листа, звертаючись до Миколи Княжицького.

 

Громадський рух «Відсіч» просить надати відповідь, чи продовжуватиметься трансляція російськомовної реклами в ефірі ТВі. Авторів листа хвилює, «чи згодна редакція телеканалу пожертвувати репутацією незалежного проукраїнського телересурсу заради збагачення за рахунок сприяння русифікації українського інформаційного простору».

 

У відповідь на відкритий лист народний депутат Микола Княжицький залишив наступний коментар на сторінці громадського руху «Відсіч» у Facebook.

 

«Я з повагою ставлюся до ваших ініціатив, але я не є головою редакційної ради каналу. Така пропозиція мені була зроблена, але рішення каналом про це прийняте не було. Так що зараз до каналу я не маю жодного відношення. Окрім того, питання реклами та комерційної діяльності належать до компетенції генерального директора, а не редакційної ради. Підтримую вашу громадянську позицію, але вважаю доцільним звертатися до справді повноважних людей. Дякую», - відповів Микола Княжицький.

 

На прохання «Детектор медіа» відкритий лист прокоментував комерційний директор ТВі Микола Типусяк. «Коментуючи зауваження організації "Відсіч" повідомляю, що редакційна політика телеканалу та рекламні блоки - це окремі сфери діяльності каналу, які функціонують незалежно одна від одної. Продажем прямої реклами на телеканалі ТВі у 2012 році займалася компанія «Відео Інтерншинл Україна». Відповідно до контракту з ними, телеканал зобов'язується розміщувати будь-яку рекламу, яка не порушує законодавство України. Телеканал є проукраїнськсим, але не є антиросійським. І тому дивно, що громадські активісти, знаючи скільки канал робить для української культури та які несе втрати, дотримуючись журналістських стандартів, висуває подібні претенезії», - зазначив пан Типусяк.

 

Як відомо, у рекламному ролику горілки «Плакучая ива» використані кілька фраз із відомого фільму Леоніда Гайдая «Діамантова рука»: «Откуда? Оттуда!», «Будем искать». Ці вислови звучать у рекламі російською мовою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY