Комітет свободи слова ухвалив план роботи на перше півріччя 2013 року

14 Січня 2013
4911
14 Січня 2013
16:54

Комітет свободи слова ухвалив план роботи на перше півріччя 2013 року

4911
Парламентський комітет розгляне низку поправок до закону «Про рекламу» і проекти про суспільне мовлення
Комітет свободи слова ухвалив план роботи на перше півріччя 2013 року

Комітет з питань свободи слова та інформації ВР на черговому засіданні 10 січня ухвалив план роботи на перше півріччя 2013 року.

 

Найбільше поправок планується внести до закону «Про рекламу». Більшість проектів законодавчих актів (7 з 13), де Комітет є головним і які внесені на розгляд Верховної  Ради України, присвячені змінам саме цього закону. Зокрема зміни стосуються заборони використання зображення дітей у політичній рекламі, ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій, реклами алкогольних напоїв та пива, обмеження реклами лікарських засобів, медичної техніки,методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації та інших положень.

 

Також члени Комітету планують розглянути два альтернативні законопроекти про створення суспільного мовлення: кабмінівський № 1076 та № 1076-1, внесений народними депутатами Андрієм Шевченком, Тарасом Кутовим та Ігорем Мірошниченком.

 

Чотири питання депутати планують розглянути під час виїзних засідань: у лютому - «Про перешкоджання роботі Хмельницької обласної газети «Фортеця», у квітні - «Про дотримання законодавства про свободу слова у Волинській  області», у травні - «Захист прав журналістів у сільській місцевості на прикладі Львівської області», у червні - «Закон України «Про доступ до публічної інформації: досвід набрання чинності і перспективи подальшого вдосконалення».

 

Комітет також планує контролювати виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів», стан впровадження цифрового мовлення в Україні (в рамках виконання рекомендацій парламентських слухань «Про стан свободи слова у регіональних засобах масової інформації» від 2 грудня 2009 р.; стан і перспективи виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації»), стан виконання постанови парламенту від 18 грудня 2012 року № 8 «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України сьомого скликання».

 

У березні члени Комітету хочуть провести парламентські слухання «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні». Протягом півріччя також заплановано низку круглих столів, конференцій і семінарів, які будуть проведені Комітетом або за його участі.

 

Повністю з планом роботи Комітету можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду