Режисерка фільму про вбивство Бен Ладена заперечує виправдання тортур

9 Січня 2013
6044
9 Січня 2013
18:39

Режисерка фільму про вбивство Бен Ладена заперечує виправдання тортур

6044
Режисерка фільму про вбивство Бен Ладена заперечує виправдання тортур

Американська режисерка Кетрін Бігелоу прокоментувала заяву кількох американських сенаторів-республіканців про те, що її фільм про ліквідацію Усами бен Ладена «Нульова видимість тридцять» (Zero Dark Thirty) нібито виправдовує застосування тортур. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на The Hollywood Reporter.

 

«Фільм лише розповідає історію, і це не означає, що його автори підтримують те, що змальовують», - зазначила Кетрін Бігелоу, виступаючи на врученні премії Американського інституту кінематографії.

 

Вона підкреслила, що інакше жоден митець не зміг би змальовувати нелюдяні вчинки, жоден письменник не зміг би про них написати, і жоден режисер не зміг би показати зсередини безсторонні атрибути сучасності.

 

Режисерку підтримав сценарист стрічки Марк Боул. Він звернув увагу на те, що фільм - не журналістське розслідування, лише заснований на реальних подіях і не документує їх. Сценарист додав, що пишається картиною.

 

Фільм Бігелоу «Нульова видимість тридцять» (Zero Dark Thirty), що відомий також під назвою «Ціль №1», був уперше показаний у Лос-Анджелесі 18 грудня 2012 року, офіційна прем'єра відбудеться 11 січня 2013 року.  

 

Як повідомляла «Детектор медіа», стрічка зазнала критики з боку сенаторів Джона Маккейна, Даян Файнстейн і деяких інших. На їх думку, фільм створює у глядача враження, що інформація, завдяки якій було ліквідовано лідера «Аль-Каїди», була отримана за допомогою тортур. Кетрін Бігелоу також звинуватили у пропаганді досягнень Президента США Барака Обами і навіть назвали «новітньою Лені Ріфеншталь» (німецька кінорежисерка, відома як пропагандистка Гітлера). Через це офіційний вихід фільму на екрани у США було перенесено на період після виборів Президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду