Пукач на суді назвав Георгія Гонгадзе небезпечним злочинцем і шпигуном – адвокат Теличенко

9 Січня 2013
4237
9 Січня 2013
12:31

Пукач на суді назвав Георгія Гонгадзе небезпечним злочинцем і шпигуном – адвокат Теличенко

4237
Пукач на суді назвав Георгія Гонгадзе небезпечним злочинцем і шпигуном – адвокат Теличенко

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявляє, що звинувачений у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе Олексій Пукач «наполягає на тому, що, вбиваючи Гонгадзе, він виступав ледь не рятівником Вітчизни». Про це пише газета «Сегодня».

 

За словами пані Теличенко, цю позицію Олексій Пукач обґрунтовував тим, що журналіст був небезпечним злочинцем, шпигуном і «негативно ставився до чинного президента».

 

«Здорового глузду в словах Пукача, на мій погляд, було дуже мало. Скажу більше: часом він ніс просто нісенітницю. Але сповна реалізував своє право на виступ в дебатах. Говорити про те, що людина є неадекватною, не можу - для цього треба бути лікарем, а я ним не є. Але безсумнівно, що він був адекватний в 2000-му, коли вбивав Гонгадзе. Ми вивчали в суді особисту справу Пукача. Неадекватна людина не стала би генералом, не отримала би посаду начальника кримінальної розвідки, не досягла би інших кар'єрних висот», - наголосила адвокат.

 

Як зазначив прокурор обвинувачення Володимир Шилов, підсудний не засвідчив на суді розкаяння у вчиненому.


Натомість, як вже повідомляла «Детектор медіа», адвокат Олексія Пукача Георгій Демиденко запевняє, що підсудний розкаявся і публічно попросив вибачення.

 

Нагадаємо, що вбивство Георгія Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

 

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

Ще один обвинувачений - екс-генерал Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 року в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Олексія Пукача було затримано.

 

Печерський райсуд Києва з квітня 2011 року у закритому режимі розглядає справу за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві Георгія Гонгадзе. За даними Генпрокуратури, досудовим слідством установлено, що обвинувачений, будучи службовою особою, на виконання наказів та вказівок міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа щодо яких розслідується в окремому провадженні, у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе і 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство останнього.

 

Крім цього, у липні 2003 року Олексій Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи, у тому числі щодо незаконного зовнішнього спостереження за Георгієм Гонгадзе, у результаті чого здійснив перешкоду органам досудового слідства у розкритті вказаного вбивства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4237
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4146 дн. тому
Прийдётся Кравченко выкопать из Байкового кладбища , и похоронить в Бортничах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду