Пукач розкаявся, попросив вибачення і просльозився – адвокат Демиденко

9 Січня 2013
5334
9 Січня 2013
12:14

Пукач розкаявся, попросив вибачення і просльозився – адвокат Демиденко

5334
Пукач розкаявся, попросив вибачення і просльозився – адвокат Демиденко

Адвокат екс-генерала міліції Олексія Пукача Григорій Демиденко вважає, що  справа  щодо його довірителя може бути направлена на додаткове слідство. Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Сегодня».

 

Також пан Демиденко вважає цілком закономірним те, що з його підзахисного зняли звинувачення в замовному характері вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Оскільки ніхто, на його думку,  не навів доказів умислу дій Олексія Пукача, тож той і не мав мотиву до вбивства.

 

«Вбивство через необережність. Не було умислу - не було і навмисного вбивства. Пукач не ставив за мету вбивати журналіста. Це вийшло випадково. Він лише хотів перевірити інформацію про те, що Гонгадзе займається якимись незаконними діями. Але в результаті сталося вбивство з необережності», - сказав Григорій Демиденко.

 

Адвокат також наголошує, що  Олексій Пукач розкаявся і публічно попросив вибачення і при цьому «у нього на очах були сльози». А у відповідь на заперечення журналіста, що ані прокурор, ані адвокати захисту цього не помітили, зазначив: «Це не так. Вони не бачили. Або не чули. Я сидів поруч з кліткою, де знаходився Пукач. І за свої слова відповідаю. До того ж у засіданнях ведеться аудіофіксації. Так що все можна перевірити».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», прокурор Володимир Шилов після судового засідання повідомив журналістам, що «ніякого каяття у виступах Пукача, на жаль, не було». За словами прокурора, Олексій Пукач намагався переконати суд, що вбивство було випадковим, але при цьому заявляв, що воно було скоєне на замовлення. Також прокурор зазначив, що якщо судовому слідству Олексій Пукач називав прізвища осіб, від яких він нібито отримував накази, то у своєму виступі у суді він не називав прізвищ.

 

Нагадаємо, що вбивство Георгія Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

 

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

Ще один обвинувачений - екс-генерал Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 року в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Олексія Пукача було затримано.

 

Печерський райсуд Києва з квітня 2011 року у закритому режимі розглядає справу за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві Георгія Гонгадзе. За даними Генпрокуратури, досудовим слідством установлено, що обвинувачений, будучи службовою особою, на виконання наказів та вказівок міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа щодо яких розслідується в окремому провадженні, у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе і 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство останнього.

 

Крім цього, у липні 2003 року Олексій Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи, у тому числі щодо незаконного зовнішнього спостереження за Георгієм Гонгадзе, у результаті чого здійснив перешкоду органам досудового слідства у розкритті вказаного вбивства.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з сайту «Сегодня»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5334
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду