У міліції запевняють, що Костянтин Меладзе буде покараний

4 Січня 2013
4766
4 Січня 2013
15:50

У міліції запевняють, що Костянтин Меладзе буде покараний

4766
У міліції запевняють, що Костянтин Меладзе буде покараний

У міліції запевняють, що продюсер Костянтин Меладзе, який 27  грудня на трасі Обухів-Київ збив на смерть  30-літню Анну Піщало,  буде покараний, міру  покарання визначить суд. Про це  пише «Україна молода» з посиланням на речника обласної міліції Київщини Миколу Жуковича.

 

Однак наразі пан Меладзе досі перебуває у статусі свідка, а не підозрюваного.

 

«Факт смерті людини є. Чи це вбивство і яке саме - навмисне або з необережності тощо, має визначити слідство. Наразі призначено більше десяти експертиз, і лише після їх завершення можна говорити про вину чи то водія, чи пішохода, або узагалі говорити про технічну несправність авто. Слідчі мають бути впевнені, що водій міг уникнути зіткнення або навпаки, - зазначає пан Жукович. - Тому журналістам не варто хвилюватися за статус свідка, у якому перебуває Костянтин Меладзе. Бо слідство має аргументовано змiнити його статус зi свiдка на пiдозрюваного. Але те, що він отримає покарання у будь-якому випадку, то це однозначно! Яким буде це покарання, визначить суддя в залежності від ступеня вини водія».

 

За словами Миколи Жуковича, рідні загиблої відмовились від претензій до Меладзе. Таке рішення речник міліції вважає «логічним та зрозумілим кроком»: «Новим КПК передбачено і згоду сторін, і підписання обопiльних договорів тощо. Звісно, відсутність претензій є пом'якшувальною обставиною під час визначення покарання судом».

 

Нагадаємо, у справі ДТП, що трапилося 27 грудня на трасі Обухів-Київ, розпочате кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобам, якщо вони спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи строком до 8 років. Досудове розслідування проводить Слідче управління ГУ МВС України в Київській області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4766
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
4148 дн. тому
Классный комментарий, особенно "Новая форма КПК действует только при наездах со смертельным исходом на пешеходном переходе Лексусом". Не виню Меладзе, но, елси бы "виноваты" были "Жигули", то водитель не был бы свидетелем.
м-да уж
4152 дн. тому
ага, накажет...и еще раз накажет, и так ему и а-та-та ему... Со слов всех "речників" и самого виновного, ой, простите, СВИДЕТЕЛЯ, собственноручно совершенного убийства на дороге: "рідні загиблої відмовились від претензій". Правда, интервью родных как-то вот на эту тему никак что-то не покажут- всё со слов "речника" с красноречивой фамилией и со слов СВИДЕТЕЛЯ. Наверное и двое оставшихся без матери малых детей крайне счастливы и двольны произошедшему. СВИДЕТЕЛЬ не желает ли это прокомментировать? Дети - довольны, счастливы?! И правда: «Новим КПК передбачено і згоду сторін". Иными словами, вот заказл, к примеру киллеру муж убить свою поднадоевшую жену, чтобы имущество с нею не делить при разводе. Киллер совершил убийство. Убийца неосуден, как и заказчик, ведь "все за згодою сторін", претензий никто не имеет...Кстати, вот еще два интересных наблюдения. Первое: экспертизу КОГО и ЧЕГО необходимо проводить аж до марта месяца в этом, вобщем-то понятном деле? Там что, на месте происшествия будут, быть может, асфальт бурить и изучать разломы земной коры, как-то повлиявшие своей негативной энергией на произошедшее, или что? Выжидаем, когда шум уляжется и втихаря замнем дельце? К этому же. Тормозной путь Лексуса был втечение 3-х дней после происшествия - более 20 метров, через три дня, со слов тех же "речникыв" с красноречивой фамилией, уменьшился до - менее 10 метров. Дорога съежилась? Может, господин Стогний прокомментирует, всегда честный и непредвзятый, вместе с соведущим своим, снабдив сюжет привычно избитыми фразами про "молодика, що не їхав, а летів, якому тепер буде про що подумати за гратами", або "буде час, аби вивчити правила дорожньго руху"? Или своего приятеля Жуковича у которого тормозной путь съежился и другие перлы прозвучали, мы, как честные граждане, не комментируем? Ну и второе, списанное из справедливых заметок других людей. За первую неделю нового года в стране произошло несколько десятков случаев на дорогах, связанных с наездом на пешеходов, в т.ч. со смертельным исходом. Наиболее громкие случаи: выезд автомобилей в пешеходную зону во время различных общественных празднований. Все они закончились лишь травматизмом граждан, т.е. без смертельного исхода. Почему же во всех этих вместе взятых случаях(в т.ч. без смертельного исхода),кроме случая с М-мм-мЭладд-дд-зэ, участники произошедшего задержаны и не проходят по делу, как СВИДЕТЕЛИ? Новая форма КПК не действует?Она действует только при наездах со смертельным исходом на пешеходном переходе Лексусом?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду