За плакати із Леніним і Сталіним від тернопільского опозиціонера вимагають сплатити десятки тисяч грн

23 Грудня 2012
5272
23 Грудня 2012
14:29

За плакати із Леніним і Сталіним від тернопільского опозиціонера вимагають сплатити десятки тисяч грн

5272
Окрім автора ідеї, позивачі судяться і з районними газетами
За плакати із Леніним і Сталіним від тернопільского опозиціонера вимагають сплатити десятки тисяч грн
У Тернопільській області заступник голови облдержадміністрації Юрій Желіховський та кандидат в народні депутати Володимир Клименко подали судові позови на опозиціонера Василя Фіялка. В якості компенсації вони вимагаюить сплатити десятки тисяч гривень, повідомляє DT.Ua.
 
За даними DT.UA, в період передвиборної агітації кандидат у народні депутати у 164-му виборчому окрузі (Тернопільська область) Василь Фіялко розміщував в районних газетах і на наметі в центрі Тернополя фото голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, його заступника Юрія Желіховський та банкіра — кандидата в народні депутати Володимира Клименка, як раніше працювали на керівних комсомольських посадах, поруч з портретами Леніна і Сталіна. Під світлинами був підпис «Біда в наш будинок йде».
 
Желіховський та Клименко вирішили, що розміщення фото без їх згоди у «компанії» Леніна-Сталіна і словесний супровід принижують їх честь, гідність та ділову репутацію, і звернулися в різні суди з позовом про стягнення з редакцій газет і Фіялко компенсації за нібито завдану їм моральну збиток.
 
Загалом було подано понад десять позовів. У кожному з них заявники оцінили свої моральні переживання, погіршення стану здоров'я внаслідок того, що були змушені захищати репутацію перед друзями та колегами по роботі, витрачаючи на це чимало часу, в 10 тис. грн. Судові розгляди не припинилися і з закінченням виборів.
 

 
 
На один і той же предмет суперечки судді різних судів виносили рішення заочно, без присутності представника відповідача, і майже всі вони задовольняли позов.
 
Зокрема, суддя Кременецького райсуду Білосевіч за позовом Желіховський перевів всю тяжкість компенсації за моральну шкоду в розмірі 10 тис. грн тільки на відповідача Фіялко, хоча позивач вимагав стягнути її солідарно — з районного інформаційного центру «Діалог», що опублікував портрети в газеті, і автора .
 
Суддя Тернопільського міськрайонного суду Сливка, навіть не з'ясувавши, з ініціативи Чи саме відповідача з'явилися «шкідливі зображення і напис» на наметі (адже намет належить народному депутату Оресту Муцу), постановив стягнути з Фіялко «розумну, зважену і справедливу» компенсацію за моральну шкоду в розмірі 2 тис. грн.
 
Інший суддя Тернопільського міськрайонного суду Тиха присудила сплатити екс-кандидату в народні депутати за публікацію в газеті «Голос Лановеччини» 1 тис. грн.
 
Суддя того ж суду Ромазан відмовив у задоволенні аналогічного позову з приводу публікації в Збаразької районної газеті «Народне слово».
 
Нині відповідач домагається перегляду заочних рішень судів.
 
«Детектор медіа» 
Фото - http://news.dt.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду