КДТРК почала показувати програми Хейлунцзянського телебачення Китаю

17 Грудня 2012
4240
17 Грудня 2012
18:16

КДТРК почала показувати програми Хейлунцзянського телебачення Китаю

4240
КДТРК почала показувати програми Хейлунцзянського телебачення Китаю

17 грудня в Держкомтелерадіо України був підписаний протокол про співробітництво між Київською державною регіональною телерадіокомпанією (КДТРК) та Хейлунцзянським телебаченням з м. Харбін (Китайська Народна Республіка). Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Від української сторони документ підписав генеральний директор КДТРК Олександр Савенко, від китайської - заступник директора Хейлунцзянського телебачення Лю Нін.

 

Протокол про співробітництво передбачає проведення в Україні з 17 по 21 грудня Тижня Хейлунцзянського телебачення та встановлення довгострокового співробітництва між двома телерадіокомпаніями, зокрема - обміну телепрограмами та спільного виробництва передач.

 

За словами очільника КДТРК Олександра Савенка, подібний проект впроваджується на регіональному телебаченні України вперше. Раніше програми Хейлунцзянського телебачення транслювалися на ТРК в Московській області.

 

«Ми перші розпочали таку традицію і продовжуватимемо наше співробітництво в цьому напрямку і надалі. Від сьогодні на нашому телеканалі стартує тиждень Хейлунцзянського телебачення. Глядачі матимуть змогу побачити фільми про досягнення, культуру, традиції, науку Китаю», - сказав пан Савенко.

 

Олександр Савенко також повідомив, що за декілька днів пізніше документалістика, надана китайськими телевізійниками, вийде в ефірі «Всесвітньої служби «УТР». Таким чином, продукцію Хейлунцзянського телебачення побачать не лише в Україні, але й за кордоном.

 

Як зазначив заступник директора Хейлунцзянського телебачення Лю Нін, проведення Тижня має неоціненне значення для культурного обміну і встановлення зв'язків між двома країнами в сфері телевізійної індустрії.

 

«Тиждень Хейлунцзянського телебачення, організований в Києві, дасть можливість нашим українським партнерам, глядачам ближче познайомитися із Китаєм, зокрема, з провінцією, яку ми представляємо», - сказав Лі Нін.

 

За його словами, представники телебачення з м. Харбін проводитимуть з українськими телеканалами переговори та обмінюватимуться думками щодо можливості подальшої трансляції програм Хейлунцзянського телебачення і розширення рамок співпраці.

 

Підписання протоколу про співробітництво між КДТРК та Хейлунцзянським телебаченням з м. Харбін (КНР) відбулося з метою налагодження співпраці між двома телеорганізаціями, а також в рамках подальшої імплементації Угоди про співробітництво між Державним комітетом телебачення і радіомовлення України і Головним державним управлінням радіомовлення, кінематографії та телебачення Китайської Народної Республіки у сфері телебачення і радіомовлення від 14 листопада 2011 року.

 

Хейлунцзянське телебачення з м. Харбін засноване в 1958 році. Його аудиторія поширюється на лише на провінцію із 38 млн. населення, але й на весь Китай та частково - Росію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4240
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду