detector.media
17.12.2012 18:16
КДТРК почала показувати програми Хейлунцзянського телебачення Китаю

17 грудня в Держкомтелерадіо України був підписаний протокол про співробітництво між Київською державною регіональною телерадіокомпанією (КДТРК) та Хейлунцзянським телебаченням з м. Харбін (Китайська Народна Республіка). Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Від української сторони документ підписав генеральний директор КДТРК Олександр Савенко, від китайської - заступник директора Хейлунцзянського телебачення Лю Нін.

 

Протокол про співробітництво передбачає проведення в Україні з 17 по 21 грудня Тижня Хейлунцзянського телебачення та встановлення довгострокового співробітництва між двома телерадіокомпаніями, зокрема - обміну телепрограмами та спільного виробництва передач.

 

За словами очільника КДТРК Олександра Савенка, подібний проект впроваджується на регіональному телебаченні України вперше. Раніше програми Хейлунцзянського телебачення транслювалися на ТРК в Московській області.

 

«Ми перші розпочали таку традицію і продовжуватимемо наше співробітництво в цьому напрямку і надалі. Від сьогодні на нашому телеканалі стартує тиждень Хейлунцзянського телебачення. Глядачі матимуть змогу побачити фільми про досягнення, культуру, традиції, науку Китаю», - сказав пан Савенко.

 

Олександр Савенко також повідомив, що за декілька днів пізніше документалістика, надана китайськими телевізійниками, вийде в ефірі «Всесвітньої служби «УТР». Таким чином, продукцію Хейлунцзянського телебачення побачать не лише в Україні, але й за кордоном.

 

Як зазначив заступник директора Хейлунцзянського телебачення Лю Нін, проведення Тижня має неоціненне значення для культурного обміну і встановлення зв'язків між двома країнами в сфері телевізійної індустрії.

 

«Тиждень Хейлунцзянського телебачення, організований в Києві, дасть можливість нашим українським партнерам, глядачам ближче познайомитися із Китаєм, зокрема, з провінцією, яку ми представляємо», - сказав Лі Нін.

 

За його словами, представники телебачення з м. Харбін проводитимуть з українськими телеканалами переговори та обмінюватимуться думками щодо можливості подальшої трансляції програм Хейлунцзянського телебачення і розширення рамок співпраці.

 

Підписання протоколу про співробітництво між КДТРК та Хейлунцзянським телебаченням з м. Харбін (КНР) відбулося з метою налагодження співпраці між двома телеорганізаціями, а також в рамках подальшої імплементації Угоди про співробітництво між Державним комітетом телебачення і радіомовлення України і Головним державним управлінням радіомовлення, кінематографії та телебачення Китайської Народної Республіки у сфері телебачення і радіомовлення від 14 листопада 2011 року.

 

Хейлунцзянське телебачення з м. Харбін засноване в 1958 році. Його аудиторія поширюється на лише на провінцію із 38 млн. населення, але й на весь Китай та частково - Росію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY