На виставці «Книжкові контракти» нагородять лауреатів «Кращої книги України» та премії ім.В’ячеслава Чорновола

14 Грудня 2012
5418
14 Грудня 2012
12:13

На виставці «Книжкові контракти» нагородять лауреатів «Кращої книги України» та премії ім.В’ячеслава Чорновола

5418
На виставці «Книжкові контракти» нагородять лауреатів «Кращої книги України» та премії ім.В’ячеслава Чорновола

15 грудня о 14.00 в «Українському домі» відбудеться церемонія відкриття III Київської міжнародної виставки «Книжкові контракти». Організатор заходу - Держкомтелерадіо України. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо України.

 

Участь у відкритті виставки візьмуть перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, а також український поет і громадський діяч Іван Драч.

 

У рамках церемонії відкриття відбудеться нагородження цьогорічних переможців Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України». Метою конкурсу є визначення кращих вітчизняних книжкових видань за художнім рівнем і поліграфічним виконанням, популяризація сучасних технологій в їх оформленні, підвищення ролі книги в суспільстві.

 

Гран-прі конкурсу та спеціальний приз «Кришталева книга» отримає видавництво «АДЕФ-Україна» за видання «Зібрання українських стародруків XVI-XVIII ст.».

 

У номінації «Мистецтво друку» перемогу здобуло видавництво «Грані-Т» за книгу «Корабель дурнів» Себастіана Бранта. Кращим бестселером визнано видання «Століття Якова» Володимира Лиса видавництва «Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля».

 

Кращою поетичною книгою стала «Радість висоти» Ганни Чубач «Університетського видавництва «Пульсари», а кращою прозовою - книга «Прожити й розповісти» Анатолія Дімарова (видавництво «Дніпро»).

 

У номінації «З глибин знань» лауреатом стала книга Петра Толочка «Ярослав Мудрий» (видавництво «АДЕФ-Україна»). Кращою арт-книгою визнаний «Фотоальманах. Жива історія» (загальна редакція Лариси Івшиної) видавництва ПрАТ «Українська прес-група».

 

У номінації «Моя країна» першість здобуло видання Тамари і Ольги Угнівенко «Духовний скарб українського народу» видавництва «Богуславкнига», у номінації «Життя славетних» - книга «Українки в історії» (відповідальний редактор Валентина Борисенко) видавництва «Либідь», у номінації «Світ дитинства» - книга Оксани Лущевської та Лани Світанкової «Книжкова смакота. Солька і кухар Тара-пата» видавництва «Грані-Т».

 

Загалом на конкурсний відбір було подано 147 книжок.

 

Визнані кращими у своїх номінаціях книги представлятимуть Україну на міжнародних конкурсах в рамках національного стенду країни.

 

16 грудня о 12.00 у рамках виставки відбудеться вручення премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

 

Цьогоріч премію присуджено творчому колективу Полтавської ОДТРК «Лтава» за документальний фільм «Соловецькі в'язні з України. Микола Зеров» (автор сценарію - Ольга Ніколенко, режисер - Наталія Іванченко, режисер-оператор - Дмитро Старіков).

 

Як відзначили члени Комітету премії, поєднання журналістської, акторської, режисерської та операторської роботи визначило високий рівень публіцистичності стрічки. Авторський колектив, що працював над створенням кінонарису, отримає грошову винагороду у розмірі 5 тисяч гривень.

 

Загалом на здобуття премії в Держкомтелерадіо України надійшло 26 творчих робіт, серед них - публікації в друкованих ЗМІ, теле- та радіороботи. Твори подали 32 автори з 15 областей та регіонів України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду