detector.media
14.12.2012 12:13
На виставці «Книжкові контракти» нагородять лауреатів «Кращої книги України» та премії ім.В’ячеслава Чорновола

15 грудня о 14.00 в «Українському домі» відбудеться церемонія відкриття III Київської міжнародної виставки «Книжкові контракти». Організатор заходу - Держкомтелерадіо України. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо України.

 

Участь у відкритті виставки візьмуть перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, а також український поет і громадський діяч Іван Драч.

 

У рамках церемонії відкриття відбудеться нагородження цьогорічних переможців Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України». Метою конкурсу є визначення кращих вітчизняних книжкових видань за художнім рівнем і поліграфічним виконанням, популяризація сучасних технологій в їх оформленні, підвищення ролі книги в суспільстві.

 

Гран-прі конкурсу та спеціальний приз «Кришталева книга» отримає видавництво «АДЕФ-Україна» за видання «Зібрання українських стародруків XVI-XVIII ст.».

 

У номінації «Мистецтво друку» перемогу здобуло видавництво «Грані-Т» за книгу «Корабель дурнів» Себастіана Бранта. Кращим бестселером визнано видання «Століття Якова» Володимира Лиса видавництва «Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля».

 

Кращою поетичною книгою стала «Радість висоти» Ганни Чубач «Університетського видавництва «Пульсари», а кращою прозовою - книга «Прожити й розповісти» Анатолія Дімарова (видавництво «Дніпро»).

 

У номінації «З глибин знань» лауреатом стала книга Петра Толочка «Ярослав Мудрий» (видавництво «АДЕФ-Україна»). Кращою арт-книгою визнаний «Фотоальманах. Жива історія» (загальна редакція Лариси Івшиної) видавництва ПрАТ «Українська прес-група».

 

У номінації «Моя країна» першість здобуло видання Тамари і Ольги Угнівенко «Духовний скарб українського народу» видавництва «Богуславкнига», у номінації «Життя славетних» - книга «Українки в історії» (відповідальний редактор Валентина Борисенко) видавництва «Либідь», у номінації «Світ дитинства» - книга Оксани Лущевської та Лани Світанкової «Книжкова смакота. Солька і кухар Тара-пата» видавництва «Грані-Т».

 

Загалом на конкурсний відбір було подано 147 книжок.

 

Визнані кращими у своїх номінаціях книги представлятимуть Україну на міжнародних конкурсах в рамках національного стенду країни.

 

16 грудня о 12.00 у рамках виставки відбудеться вручення премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

 

Цьогоріч премію присуджено творчому колективу Полтавської ОДТРК «Лтава» за документальний фільм «Соловецькі в'язні з України. Микола Зеров» (автор сценарію - Ольга Ніколенко, режисер - Наталія Іванченко, режисер-оператор - Дмитро Старіков).

 

Як відзначили члени Комітету премії, поєднання журналістської, акторської, режисерської та операторської роботи визначило високий рівень публіцистичності стрічки. Авторський колектив, що працював над створенням кінонарису, отримає грошову винагороду у розмірі 5 тисяч гривень.

 

Загалом на здобуття премії в Держкомтелерадіо України надійшло 26 творчих робіт, серед них - публікації в друкованих ЗМІ, теле- та радіороботи. Твори подали 32 автори з 15 областей та регіонів України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY