Оголошено шорт-листи конкурсу «Книга року ВВС-2012»

13 Грудня 2012
5763
13 Грудня 2012
15:28

Оголошено шорт-листи конкурсу «Книга року ВВС-2012»

5763
Переможців оголосять 18 грудня
Оголошено шорт-листи конкурсу «Книга року ВВС-2012»

13 грудня 2012 року «BBC Україна» оголосила короткі списки в номінаціях «Книга року BBC 2012» та «Дитяча книга року BBC-2012», що представлені у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це повідомила прес-служба «BBC Україна».

 

До короткого списку у номінації «Книга року BBC-2012» увійшли такі твори: Юрій Винничук, «Танго смерті», Андрій Кокотюха, «Червоний», Таня Малярчук, «Біографія випадкового чуда», Дзвінка Матіяш, «Історія про троянди, дощ і сіль», Ярослав Мельник, «Телефонуй мені, говори зі мною».

 

До короткого списку у номінації «Дитяча книга року BBC-2012» увійшли такі твори:  Іван Андрусяк, «Вісім днів із життя Бурундука», Леся Воронина, «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів», Світлана Прудник, «Як знайшлися літери», Володимир Рутківський, «Сторожова застава», Оксана Сайко, «Новенька».

 

«Цьогорічні конкурсанти потішили нас надзвичайно широким вибором тем та жанрів, а також чудовими дитячими книжками. Мені надзвичайно приємно, що так багато читачів надсилали bbc.ua свої рецензії та ділилися коментарями, подаючи свій захопливий погляд на сучасну українську літературу»,- зазначила член журі цьогорічного конкурсу, головний редактор «ВВС Україна» Ніна Кур'ята.

 

«Співпрацюючи з "Книгою року ВВС", представники культурної програми ЄБРР сподіваються допомогти українським читачам - дорослим і дітям - знайти книжки, що зможуть збагатити їхнє життя. ЄБРР підтримує відкриті, демократичні суспільства із самобутнім і вільним мистецтвом та літературою», - додала член журі, радник ЄБРР з питань культури Світлана Пиркало.

 

Переможці в обох номінаціях будуть оголошені у вівторок, 18 грудня, на церемонії нагородження, що відбудеться у Конгрегаційній залі Києво- Могилянської академії.

 

Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу «Книга року ВВС» на всіх наступних виданнях цих книжок.

 

Більше інформації про конкурс, а також читацькі рецензії можна знайти на сайті ВВС Україна bbc.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду