Глава Севастополя Яцуба закликав міську ТРК показувати Донецьк і Дніпропетровськ більше, ніж «западенські програми»

27 Листопада 2012
8200
27 Листопада 2012
12:26

Глава Севастополя Яцуба закликав міську ТРК показувати Донецьк і Дніпропетровськ більше, ніж «западенські програми»

8200
Це приватна думка телеглядача, а не глави Севастопольської міськдержадміністрації, вневнений гендиректор міської державної телерадіокомпанії
Глава Севастополя Яцуба закликав міську ТРК показувати Донецьк і Дніпропетровськ більше, ніж «западенські програми»

Глава Севастопольської міської держадміністрації Володимир Яцуба 26 листопада на апаратній нараді в СМДА закликав генерального директора Севастопольської регіональної державної ТРК Сергія Норманського збільшити кількість телепрограм про Донецьк і Дніпропетровськ на місцевому державному телеканалі. Про це повідомляє севастопольський новинний портал Forpost.

 

«Треба відчувати це питання. А то ти крутиш всі ці «западенські» програми. Де ти їх береш?», - цитує Forpost Яцубу.

 

Сергій Норманський пояснив йому, що існує програма спільних проектів СРДТРК, згідно з якою всі 27 регіонів України обмінюються телепродуктом. У відповідь Володимир Яцуба порадив брати програми з Донецька і Дніпропетровська, додавши, що регулярно дивиться місцевий канал, однак поки не бачив жодної програми про східні регіони України, зате бачив сюжети про Івано-Франківську та Львівську області.

 

Сергій Норманський у коментарі «Детектор медіа» підтвердив, що такий закид на адресу телекомпанії дійсно був, але, на його думку, це був приватний погляд телеглядача. «З мухи зробили слона», - каже він.

 

Гендиректор зазначив, що СРДТРК наразі мовить 24 години на добу. Власного мовлення на каналі 15 годин, решта дев'ять - це фільмопоказ, серіали, мультфільми, реклама і програми спільного виробництва. «Є приблизно 10-12 програм, які виробляють різні обласні ДТРК і які йдуть в ефірі всіх ОДТРК. У тому числі і ми робимо таку програму, яка присвячена науці. В ній  йдуть сюжети від різних компаній. Зокрема, в останній програмі був сюжет і з Одеси, і про наш День науки. Ми так само посилаємо свої сюжети іншим ОДТРК, приміром, в Донецьк, де виходить програма "Повір у себе", присвячена малозахищеним громадянам та інвалідам. Загалом ми транслюємо "Азбуку здоров'я" з Дніпропетровська, "Енергоманію" з Одеси, "Про закон" з Харкова, "Україна - морська держава" (Севастополь і Миколаїв), "Шлях до успіху" зі Львова, "Економічне коло" з Києва та інші. Щодо кількості - це 26 хвилин в день і повтор, практично година. Ось, приміром, цього тижня ми покажемо програми "Я знаю як" (Черкаси), "Легенди Запоріжжя", у четвер у нас - Чернігів, а у п'ятницю - "Храми Поділля"», - розповів Сергій Норманський.

 

Як повідомив у коментарі «Детектор медіа» голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, проект програм спільного виробництва існує давно. «Державні телерадіокомпанії, які не мають стовідсоткового власного виробництва, ставлять в ефір програми спільного виробництва. Але є й такі, у яких весь ефір - це програми власного виробництва. Це, зокрема, Луганська, Кіровоградська та Дніпропетровська телерадіокомпанії», - сказав Олександр Курдінович.

 

«Детектор медіа»

 

Фото сайту ЛігаБізнесІнформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8200
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TT
4170 дн. тому
Отой "великий начальник" із Севастополя просто велика держиморда не державницького масштабу. Такі розтягують Україну по своїх феодальних наділах.
Хаачу в Мааскву
4170 дн. тому
"Глава Севастопольської міської держадміністрації Володимир Яцуба 26 листопада на апаратній нараді в СМДА закликав генерального директора Севастопольської регіональної державної ТРК Сергія Норманського збільшити кількість телепрограм про Донецьк і Дніпропетровськ на місцевому державному телеканалі." - Це, тіпа, "простий глядач" проводив "апаратну нараду"? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду