У Москві створили Український конгрес Росії

24 Листопада 2012
6202
24 Листопада 2012
16:09

У Москві створили Український конгрес Росії

6202
У Москві створили Український конгрес Росії

У Москві розпочала роботу загальноросійська громадська організація «Український конгрес Росії». Про це повідомляє «Укрінформ». Таке рішення ухвалив установчий з'їзд організації, що пройшов сьогодні в Українському культурному центрі в Москві за участі 58 делегатів з різних регіонів Росії. Головою «Українського конгресу Росії» обрали Любов Дяченко.


Метою організації є об'єднання українських організацій Росії з відродження, вивчення, розвитку і поширення української культури, розвитку національної самосвідомості, захисту їх законних прав і інтересів, налагодження тісних зв'язків українців зі своєю етнічною батьківщиною - Україною, а також з українцями, які проживають в інших країнах.


Крім цього, «Український конгрес Росії» має намір сприяти вивченню, збереженню і популяризації культурних досягнень українців Росії, а також сприяти в підготовці наукових і педагогічних кадрів у галузі україністики в РФ і за її межами.

Також новостворена організація має намір взаємодіяти з органами влади РФ у питаннях задоволення національно-культурних потреб громадян українського походження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6202
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петро
4141 дн. тому
Звичайно, у країні, президент якої не вважає Україну державою, а українців вважає "малоросамі" скликання конгресу - вже досягнення. Проте, як на мене, "разгуляться" українцям не дадуть. Тому нам би самим треба було б забезпечити наших побратимів можливістю дивитися українські телеканали, як ми дивимося з орбіти Первый та РТР-планета. Ну а побратимам хочу побажати бути непохитними у відстоюванні своїх прав та можливостей. І не забувати нашу співучу мову.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду