detector.media
24.11.2012 16:09
У Москві створили Український конгрес Росії

У Москві розпочала роботу загальноросійська громадська організація «Український конгрес Росії». Про це повідомляє «Укрінформ». Таке рішення ухвалив установчий з'їзд організації, що пройшов сьогодні в Українському культурному центрі в Москві за участі 58 делегатів з різних регіонів Росії. Головою «Українського конгресу Росії» обрали Любов Дяченко.


Метою організації є об'єднання українських організацій Росії з відродження, вивчення, розвитку і поширення української культури, розвитку національної самосвідомості, захисту їх законних прав і інтересів, налагодження тісних зв'язків українців зі своєю етнічною батьківщиною - Україною, а також з українцями, які проживають в інших країнах.


Крім цього, «Український конгрес Росії» має намір сприяти вивченню, збереженню і популяризації культурних досягнень українців Росії, а також сприяти в підготовці наукових і педагогічних кадрів у галузі україністики в РФ і за її межами.

Також новостворена організація має намір взаємодіяти з органами влади РФ у питаннях задоволення національно-культурних потреб громадян українського походження.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY