Випуск «Шустер live» було присвячено Савіку Шустеру

24 Листопада 2012
5904
24 Листопада 2012
11:56

Випуск «Шустер live» було присвячено Савіку Шустеру

5904
і темі свободи
Випуск «Шустер live» було присвячено Савіку Шустеру
У випуску ток-шоу «Шустер live» 23 листопада ішлося про День Свободи і Савіка Шустера. Запис програми було здійснено 22 листопада, у день свята і 60-річного ювілею керівника «Савік Шустер студії».
 
Під час випуску глядачам пропонувалися прямі включення з Майдану Незалежності, куди 22 листопада українці прийшли вшанувати події Помаранчевої революції.
 
Як відзначив запрошений з нагоди ювілею  ведучий ток-шоу «Велика політика» на  телеканалі «Інтер» Євгеній Кисельов, людей на головній площі Києва зібралося небагато. Він висловив сумнів щодо того, чи святкують українці День свободи масово. Тези ведучого  доповнили присутні у студії. Зокрема, які відзначив народний депутат Сергій Соболєв, це свято є важливим для кожного, оскільки «без нього українці не мали б можливості оцінювати сьогодні те, що відбувається зі свободою слова та свободою громадянина, які українці мали ще три-чотири роки тому». 
 
Нагадування Савіка Шустера про його ювілей гості та глядачі студії зустріли оплесками. Презентуючи дещо незвичний формат випуску, ведучий зазначив: «Мені виповнилося 60 років, і моя редакція наполягла на тому, щоб я говорив сьогодні про свободу - слова свободу, солодке слово "свобода", про розуміння, що це означає сьогодні, і через що ми всі пройшли». Ключовою темою журналіст запропонував етапи його власного життя, аби поглянути, наскільки вони актуальні сьогодні.
 
«Я народився в Радянському Союзі, у часи, коли не було мобільних телефонів та  інтернету. І це була зовсім інша епоха, ми інакше працювали, ми інакше протестували, ми інакше спілкувалися один з одним», - з такого вступу Савік Шустер розпочав «телемемуари»
 
Він розповів про невідомі широкому загалу подробиці його кар`єри і становлення як журналіста, означення власної свободи, випадки тиску і цензури. Зокрема, Савік Шустер ознайомив з історіями написання перших матеріалів для італійських газет, розповів, як розпочинав у якості військового кореспондента в Афганістані, звідки надсилав матеріали для таких видань, як Newsweek, Der Spiegel, Liberation, La Republica.
 
Також у випуску було подано архівні записи «Радіо Свобода», в інтерв`ю якому Савік Шустер розповів по здобутий в Афганістані досвід. Журналіст розповів,і  за яких обставин він залишив «Радіо Свобода», співробітником якого був із 1988-го року, і як складалася його співпраця з НТВ і Євгенієм Кисельовим.
 
Головний конкурент Савіка Шустера, ведучий «Великої політики» пригадав, як почалася його співпраця із екс-радіожурналістом: «Він переконав мене, що каналу потрібна сучасна програма про футбол. Так у нас з`явилося футбольне шоу "Третій тайм". І в якомусь сенсі, це було народження регулярного телеведучого на прізвище Шустер. Він зявлявся щотижня в ефірі НТВ, і це було чудово». 

Визнання ж як телеведучий Савік Шустер здобув у проекті «Свобода слова» на НТВ. У 2001-му політичне ток-щоу змінило в прямому ефірі каналу проект Євгенія Кисельова «Глас народа», який припинив своє існування на етапі значних кадрових змін на НТВ, викликаних політичним конфліктом. «У 2004-му "Свободу слова" закрили. Так, завдяки цьому проекту і Помаранчевій революції Савік Шустер і опинився в Україні», - нагадав Євгеній Кисельов. 

 

Завершили розповідь Савіка Шустера гості студії - привітанням ювіляра і врученням подарунків. Сергій Соболєв презентував ведучому видання «Історї України» Михайла Грушевського і висловив сподівання, що Савік Шустер почитає цю книгу і опанує українську. Міністр культури Михайло Кулиняк подарував журналісту картину із петриківьким розписом. А Петро Порошенко висловив сподівання, що проект за участі Савіка Шустера вийде і на 5-му каналі.

 

У фінальній частині випуску Савік Шустер поступився місцем співведучому ток-шоу Петру Мазі, який має досвід проведення свят і корпоративних заходів. В ефірі Першого національного прозвучали ліричні вірші, які пан Мага присвятив Савіку Шустеру. Також він привітав колегу і керівника вокальним номером італійською та українською мовами. 

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Поліщука

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5904
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду