Наглядова рада змінила правила жеребкування на «Євробаченні-2013»

22 Листопада 2012
5527
22 Листопада 2012
14:24

Наглядова рада змінила правила жеребкування на «Євробаченні-2013»

5527
Порядок виступів фіналістів пісенного конкурсу визначатимуть продюсери
Наглядова рада змінила правила жеребкування на «Євробаченні-2013»

Пісенний конкурс «Євробачення-2013» (ПКЄ) матиме деякі зміни не лише в загальній концепції організації телевізійного шоу, що відбуватиметься за активної участі фанатів, але й в організації жеребкування, повідомляє прес-служба Першого національного.

 

Наглядова рада ПКЄ вирішила, що порядок виступів учасників визначатимуть продюсери конкурсу. Це, на думку її членів, дозволить запобігти суперечливим моментам у процесі голосування, а також приверне більше уваги глядачів. Телевізійний комітет ЄМС (EBU) підтримав цю пропозицію. У результаті обговорень жеребкування виступів учасників «Євробачення-2013» буде здійснюватися у три етапи.

 

Перший етап: за аналогією з попередніми роками, розподіл країн між двома півфіналами буде здійснюватися відповідно до правил минулих років під час першого жеребкування, яке відбудеться у кінці січня 2013 року.

 

Другий етап: відмінною від попередніх років стане процедура визначення порядкового номеру виступів учасників кожної країни у півфіналах, яку здійснюватимуть продюсери конкурсу.

 

Третій етап: порядок виступів фіналістів буде визначатися також продюсерами ПКЄ-2013. Лише номер виступу учасника країни-господаря конкурсу буде визначено жеребкуванням.

 

Саме такий спосіб визначення порядкового номеру виступів учасників «Євробачення-2013», на думку Наглядової ради, зможе надати трьом шоу (двом півфіналам та фіналу) різноманіття та яскравості.

 

«Ми хочемо створити грандіозне телевізійне шоу для наших глядачів та учасників. Покладаючи на  продюсерів відповідальну місію визначення порядку виступів країн, ми впевнені у тому, що шоу стане ще більш захоплюючим та яскравим, а кожний конкурсант зможе продемонструвати на сцені «родзинку» та неповторність свого виступу. Оскільки саме продюсери зможуть розподілити їх виступи так, щоб пісні однакового або схожого стилю не звучали на сцені у послідовному порядку, а вдало комбінувалися за стилістикою та жанрами у рамках кожного з півфіналів та фіналу, телевізійний продукт буде гідним уваги кожного!», - говорить виконавчий продюсер «Євробачення-2013» Йон Ола Санд від імені ЄМС.

 

Хоча продюсери ПКЄ і визначатимуть порядок виступів учасників країн, все ж затверджувати його буде наглядова рада та виконавчий продюсер ЄМС.

 

Перший крок на шляху до здійснення поставленої ЄМС мети вже зроблений. Наглядова рада ПКЄ вирішила, що Данія та Норвегія будуть виступати у різних півфіналах, що також зумовить справедливе розподілення квитків на півфінали «Євробачення-2013». Таким чином, представник Данії з'явиться у першому півфіналі, який відбудеться 14 травня 2013, а представник Норвегії - у другому півфіналі 16 травня 2013 року.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фінал «Євробачення-2013» заплановано на 18 травня 2013 року у шведському місті Мальме.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду