Тижневик ZIK припиняє своє існування

2 Листопада 2012
8389
2 Листопада 2012
14:35

Тижневик ZIK припиняє своє існування

8389
Через нерентабельність проекту – пояснює керівництво
Тижневик ZIK припиняє своє існування

Від сьогодні західноукраїнський тижневик ZIK припиняє своє існування: № 43 від 1 листопада був останнім. Про це сьогодні оголосили колективу видання. Генеральний директор ТОВ «Західна інформаційна корпорація» - видавця газети - Роман Любицький підтвердив інформацію, пояснивши все нерентабельністю проекту.

 

«Якщо бізнес нерентабельний і невигідний, безумовно, він припиняє своє існування, - сказав пан Любицький. - Ми не те, щоб прийняли рішення закрити газету. Всім журналістам, які працювали у виданні, ми запропонуємо щось узамін, просто все буде переведено в інтернет». Він нагадав приклад американського тижневика Newsweek, який з Нового року закриває друковане видання і залишається тільки в інтернеті.

 

Газета ZIK проіснувала 10 місяців. За словами пана Любицького, планувалося, що за півроку вона вийде на певні показники тиражу і принаймні не буде збитковою. «Коли відкриваєш проект, розраховуєш у найкоротші терміни стати прибутковим. Кожного кварталу мало бути нарощення, на жаль, його не було. Великі списання...», - зауважив гендиректор.

 

Колектив ZIK, натомість, запевняє, що за 10 місяців роботи видання стало успішним комерційним проектом: прибуток за цей період становив близько 300 тисяч гривень. Про це йдеться в повідомленні редакції на сторінці у Facebook.

 

«Вже з першого місяця свого існування тижневик був самоокупним, - стверджує редакція. - Проте керівництво холдингу ZIK вважає проект невдалим та збитковим у подальшому».

 

«Для того, щоб не бути голослівними, наводимо округлені фінансові показники газети за 10 місяців її виходу: січень +3500, лютий +3000, березень +29500, квітень + 8700, травень - 4300, червень - 4900, липень +1000, серпень +39000, вересень +30500, жовтень +195000», - сказано в повідомленні редакції.

 

Роман Любицький наголошує, що журналісти не володіють інформацією про фінансові показники. «Можу вас запевнити, що якби ситуація була інакшою, якби бізнес працював принаймні не в збиток, то він був би збережений», - наголосив гендиректор.

 

Пан Любицький заперечив припущення «Детектор медіа», що газета була потрібна тільки на час виборчої кампанії, і щойно вибори закінчилися - її закрили: «Ні, це не так. Виборча кампанія активно стартувала у вересні, а газета анонсувалася з грудня минулого року і була випущена в січні. Жодного політичного чи виборчого підтексту немає. Просто газета виявилася економічно нерентабельною».

 

Генеральний директор не виключає, що газета відновить свій вихід після Нового року, після переформатування та мінімізації витрат.

 

Нагадаємо, перший номер тижневика ZIK вийшов 12 січня у Львові. Газета стала ще однією структурною одиницею медіахолдингу ZIK («Західна інформаційна корпорація»), до котрого входять однойменні телеканал та інтернет-портал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8389
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ontario
4189 дн. тому
Оце лишенько, так старалися для ПР і вона їх кинула як і львівяни Добродомова.
гірка правда
4189 дн. тому
Мені шкода журналістів Телекритики, які даремно витрачають свій час на коментарі керівників ЗІКу. Добродомов, Кісера, Любицький завжди говорять неправду. Любицький лукавить щодо пристосування працівників газети на сайті. Схожа ситуація була з газетою Інформатор, коли ці три особи вирішували як звільнити старий колектив, заявляючи, щоб люди самі звільнялися, або вони знайдуть причину для звільнення. Хоча перед тим Добродомов бився в груди, що не звільнить жодної людини. А газету закривають тому, що "надія" Димінського, тобто Добродомов, не виправдала сподівань і вкладених коштів на попадання в парлямент.
поправка для Телекритики
4190 дн. тому
Газета "Zik" ніколи не була західноукраїнською, вона розповсюджувалася лише на території Львівської області.
Наталя
4191 дн. тому
Мавр зробив свою справу і має піти! Фінансові показники тут ні до чого - телеканал (не в період виборі) був ще збитковіший. Те, що сьоггдні пише у ФБ пан Добродомов (генпродюсер) - проста брехня.
Rowdy
4192 дн. тому
З такими фінансовими показниками навіть на папір не вистачить... А заробітна платня, друкарня, податки... Цікаво яким чином з доходом 3,5 тис. /місяць тижневик може бути незбитковим?!
олеле
4192 дн. тому
А законсервувати до наступних виборів?..
хехе
4192 дн. тому
боевой предвыборный листок отработал и закрылся
Nik
4192 дн. тому
Мабуть, на черзі телеканал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду