Тарас Федюк шукатиме нових інвесторів для «Сучасності»

1 Листопада 2012
5861
1 Листопада 2012
13:46

Тарас Федюк шукатиме нових інвесторів для «Сучасності»

5861
Тарас Федюк шукатиме нових інвесторів для «Сучасності»

Головний редактор і співзасновник журналу «Сучасність» Тарас Федюк дізнався від «Детектор медіа» про відмову другого співзасновника, видавництва «Спадщина-Інтеграл», випускати часопис. За його словами, представники «Спадщини-Інтеграл» про своє рішення його не повідомляли, що дуже обурило пана Федюка.

 

«Це підтвердження того, що ми припустилися великої помилки, коли дали їм можливість до журналу торкатися. Хто так робить? Вони заборгували редакції 20 тис. грн, їм надійшли кошти від передплати 11-го числа журналу. Я вважаю, що це свідомі дії, спрямовані на те, щоб зірвати випуск журналу. Це повна безвідповідальність», - заявив Тарас Федюк, коментуючи «Детектор медіа» повідомлення видавництва «Спадщина-Інтеграл» про передачу прав та обов'язків з видання часопису громаді в особі редакційної ради журналу «Сучасність».

 

Нагадаємо, видавництво пояснило свій крок тим, що кошти, які надходять від передплати та роздрібного продажу, не забезпечують навіть половини поліграфічної вартості видання. Додаткових коштів (пожертви, спонсорська підтримка, гранти тощо) залучити не вдалося, а Тарас Федюк, за словами гендиректора «Спадщини-Інтгерал» Людмили Корнєвої, відмовився шукати ці кошти.

 

Натомість Тарас Федюк наголошує, що видавництво отримало контрольний пакет акцій часопису під інвестиційні зобов'язання, а сам пан Федюк зобов'язався вивести журнал на самоокупність через три роки. Однак це були усні домовленості, не підтверджені письмовою угодою, уточнив пан Федюк.

 

Тарас Федюк каже, що вже має попередні домовленості з новими інвесторами для «Сучасності». «Журнал не пропаде!», - заявив він.

 

Нагадаємо, у квітні 2012 року журнал «Сучасність» отримав нового інвестора - видавництво «Спадщина-інтеграл» - і відновив свій вихід. До цього протягом п'яти років журнал змушений був призупиняти вихід через постійний брак коштів і зміну інвесторів та засновників, головних редакторів і творчих колективів. Чергові номери виходили із запізненням на кілька місяців або навіть на півроку. Найтриваліша зупинка сталася з літа 2010 року і до травня 2012 року.

 

Наприкінці жовтня редакційна рада «Сучасності» заявила про припинення роботи у зв'язку з «інтелектуальним рейдерством» - через те що журнал знову опинився в непевній фінансовій ситуації, а редакційний колектив на чолі з головним редактором Тарасом Федюком фактично було відсторонено від випуску видання.

 

У відповідь видавництво «Спадщина-Інгрела» 1 листопада повідомило про передачу прав та обов'язків з випуску «Сучасності» редакційній раді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5861
Читайте також
26.04.2012 07:51
Катерина Недеснова, «Радіо свобода»
23 736
28.01.2011 12:02
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
16 654
16.09.2009 08:40
Віталій Пономарьов
, для «Детектор медіа»
47 528
12.08.2009 09:37
Віктор Мороз, для «Детектор медіа»
39 539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду