Журнал «Сучасність» призупинив вихід через проблеми з фінансуванням

5 Серпня 2010
20287
5 Серпня 2010
08:10

Журнал «Сучасність» призупинив вихід через проблеми з фінансуванням

20287
Журнал «Сучасність» призупинив вихід через проблеми з фінансуванням

Через фінансові проблеми вже два місяці поспіль не виходить журнал «Сучасність». Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на головного редактора видання Тараса Федюка.

 

За його словами, альманах фінансується за підтримки партії В'ячеслава Кириленка «За Україну!». Головний редактор припускає, що проблеми виникли у зв'язку з тим, що «влада тисне на фінансування опозиційних партій», тому, можливо, не вистачає коштів на фінансування видань, яким вони сприяють.

 

«Думаю, що це тимчасова фінансова пауза, яка роз'ясниться десь у вересні. Ми будемо робити  все  щоб  "Сучасність" друкувався і фінансувався, можливо, через грантодавців. За червень та липень у нас готові номери  вже до виходу», - сказав Тарас Федюк.

 

На запитання ІМІ, чи виплачується заробітна платня працівникам, пан Федюк відповів: «Не виплачується, бо у нас ситуація побудована таким чином, що коли у нас випускається черговий номер, тоді відповідно оплачуємо роботу».

 

Нагадаємо, «Сучасність» - це щомісячне літературно-публіцистичне видання, що виходить з 1961 року і друкує актуальну прозу, поезію, культурологічні та літературознавчі студії, публіцистичні статті на політичні та суспільно-актуальні теми, а також рецензії на книжкові новинки України. Впродовж трьох десятиліть журнал випускали у Німеччині (Мюнхен), а потім у США. Ось уже 17 років «Сучасність» виходить друком щомісяця і розповсюджується по всій території України. Наступного року журнал святкуватиме своє 50-річчя.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20287
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
читач
4917 дн. тому
Шановний пане редакторе часопису Сучасність! Останній номер Сучасності був 5. Читачі здійснили передплату, закордонні спонсори - також зробили і роблять своі внески!!!! Шановний пан Кириленко не безробітний і систематично одержую зарплату у Верховній Раді. При чім тут "теперешня влада тисне на фінансування усіх опозиційних партій". Коли треба було пропіаритися - то партія на чолі з літдером взяли на себе зобов'язання щодо видання часопису, а тепер - винна теперішня влада. А де гроші передплатників, а де спонсорська допомога з-за кордону? Що партія з'їла? Певним чином зв'язана з видавничою справою і орієнтуюся у вартості підготовки та видання такого часопису. Враховуючи те, що останнім часом редакція практикувала об'єднання двох номерів (два-в-одному!!!) то до кінця року їм потрібно видати не більше 4 номерів. Це кошти, які НЕСУТТЄВО вплинуть на витрати п. В.Кириленка і його однопартійців, якщо, звичайно, у них ще залишилося трішечки поняття честі і вони ще не забули, що треба хоча б іноді реалізовувати свої "благі наміри"(а саме це передбачало фінансування часопису).
Panabopropav
5035 дн. тому
Все просто. Треба знову почати видавати журнал в Німеччині або США
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду