У СТБ ледь не зірвалося пряме включення через невдоволення членів ЦВК освітленням

31 Жовтня 2012
7653
31 Жовтня 2012
20:45

У СТБ ледь не зірвалося пряме включення через невдоволення членів ЦВК освітленням

7653
У СТБ ледь не зірвалося пряме включення через невдоволення членів ЦВК освітленням

У знімальної групи каналу СТБ ледве не зірвалося пряме включення з Центральної виборчої комісії через невдоволення членів ЦВК освітлювальним приладом каналу.

 

«Щойно знімальну групу СТБ виштовхали з прямого включення в ЦВК за одну хвилину до прямого ефіру, - написала у Facebook журналіст СТБ Ольга Червакова. - Камера стояла в коридорі, і аж ніяк не заважала засіданню ЦВК, яка приймала протоколи з мокрими печатками. Голова ЦВК Шаповал сказав, що його дратує освітлювальний прилад, який знаходився приблизно метрів за 40 від його очей. Він дав розпорядження прибрати журналістів. Всупереч тому, що деякі працівники і члени ЦВК активно перевищували свої повноваження, ми вийшли в ефір. Лише завдяки залізним нервам оператора».

 

«Детектор медіа» Ольга Червакова розповіла, що камера у фойє була виставлена таким чином, щоб картинка охоплювала залу засідань ЦВК, і був включений освітлювальний прилад. «За одну хвилину до включення член ЦВК Броніслав Райковський почав у грубій формі вимагати не стояти тут. Ми пояснили, що в нас прямий ефір, і за 10 хвилин ми припинимо знімати. Але працівники ЦВК закрили перед нами двері. За хвилину ми змушені були переставляти локацію», - розповіла пані Червакова.

 

Прес-служба ЦВК пригрозила СТБ позбавленням акредитації через цей інцидент, повідомили «Детектор медіа» свідки розмови. Керівник відділу взаємодії зі ЗМІ ЦВК Костянтин Хівренко заперечив це: «Ми узгодили всі питання, дійшли порозуміння з Ольгою Черваковою».

 

Костянтин Хівренко наголосив, що знімальну групу СТБ не виштовхували й не заважали їй виконувати професійні обов'язки. Навпаки, за його словами, це СТБ перешкоджав роботі державного органу. «Телеканал СТБ під час прийому протоколів з ОВК в режимі засідання ЦВК направив усе своє світло, непросте і неслабке, на членів ЦВК, чим заважав їм працювати. Маємо факт перешкоджання роботі державного органу. На зауваження членів ЦВК я закрив двері, які відділяли зал засідань ЦВК від фойє з метою нормалізації роботи комісії. Це абсолютно не завадило СТБ виконувати свої професійні обов'язки. При цьому перед цим СТБ не узгоджував місце проведення прямого включення», - сказав пан Хівренко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7653
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мольфарка
4203 дн. тому
Ця дурепа знов тупо піариться)Як це так-Соня, Муся, Миколя попіарились, а вона ні?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду