detector.media
31.10.2012 20:45
У СТБ ледь не зірвалося пряме включення через невдоволення членів ЦВК освітленням

У знімальної групи каналу СТБ ледве не зірвалося пряме включення з Центральної виборчої комісії через невдоволення членів ЦВК освітлювальним приладом каналу.

 

«Щойно знімальну групу СТБ виштовхали з прямого включення в ЦВК за одну хвилину до прямого ефіру, - написала у Facebook журналіст СТБ Ольга Червакова. - Камера стояла в коридорі, і аж ніяк не заважала засіданню ЦВК, яка приймала протоколи з мокрими печатками. Голова ЦВК Шаповал сказав, що його дратує освітлювальний прилад, який знаходився приблизно метрів за 40 від його очей. Він дав розпорядження прибрати журналістів. Всупереч тому, що деякі працівники і члени ЦВК активно перевищували свої повноваження, ми вийшли в ефір. Лише завдяки залізним нервам оператора».

 

«Детектор медіа» Ольга Червакова розповіла, що камера у фойє була виставлена таким чином, щоб картинка охоплювала залу засідань ЦВК, і був включений освітлювальний прилад. «За одну хвилину до включення член ЦВК Броніслав Райковський почав у грубій формі вимагати не стояти тут. Ми пояснили, що в нас прямий ефір, і за 10 хвилин ми припинимо знімати. Але працівники ЦВК закрили перед нами двері. За хвилину ми змушені були переставляти локацію», - розповіла пані Червакова.

 

Прес-служба ЦВК пригрозила СТБ позбавленням акредитації через цей інцидент, повідомили «Детектор медіа» свідки розмови. Керівник відділу взаємодії зі ЗМІ ЦВК Костянтин Хівренко заперечив це: «Ми узгодили всі питання, дійшли порозуміння з Ольгою Черваковою».

 

Костянтин Хівренко наголосив, що знімальну групу СТБ не виштовхували й не заважали їй виконувати професійні обов'язки. Навпаки, за його словами, це СТБ перешкоджав роботі державного органу. «Телеканал СТБ під час прийому протоколів з ОВК в режимі засідання ЦВК направив усе своє світло, непросте і неслабке, на членів ЦВК, чим заважав їм працювати. Маємо факт перешкоджання роботі державного органу. На зауваження членів ЦВК я закрив двері, які відділяли зал засідань ЦВК від фойє з метою нормалізації роботи комісії. Це абсолютно не завадило СТБ виконувати свої професійні обов'язки. При цьому перед цим СТБ не узгоджував місце проведення прямого включення», - сказав пан Хівренко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY