detector.media
22.10.2012 13:22
«Адов ад» повторили через «активне обговорення фільму в “Шустер live”»
Хоча більшість експертів, які брали участь у дискусії ток-шоу, стрічку не дивилися

Перший національний вирішив повторити в суботу показ фільму «Адов ад» про вибухи в Дніпропетровську після «активного обговорення теми дніпропетровських вибухів в студії програми "Шустер live"». Про це йдеться у відповіді прес-служби каналу на запитання «Детектор медіа».

 

«Активне обговорення теми дніпропетровських вибухів в студії програми "Шустер live" довело, що ця тема набула широкого суспільного резонансу і досі цікава нашим глядачам», - зазначає прес-служба.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», випуск ток-шоу «Шустер live» 19 жовтня розпочався з обговорення фільму «Адов ад». При цьому більшість учасників дискусії судили про фільм із його фрагментів, які демонструвалися у студії. Через це обговорення носило поверховий і неінформативний характер.

 

За даними каналу, частка суботнього повтору фільму «Адов ад» склала 7,81% (це підтверджують попередні дані overnight компанії GfK Ukraine, надані «Детектор медіа» Індустріальним телевізійним комітетом) - це більше ніж удвічі перевищує середню денну частку Першого національного і «відповідає рівню найбільш рейтингових трансляцій телеканалу, зокрема, матчів "Євро-2012"». І ці показники, зазначає прес-служба, доводить правоту цього рішення: «Так би вчинив будь-який професійний менеджер як українських, так і західних ЗМІ».

 

На запитання ведучого Савіка Шустера до генерального директора НТКУ Єгора Бенкендорфа, чому «Адов ад» транслювався в ефірі Першого національного за десять днів до виборів, а не раніше, прес-служба Першого відповіла: «Розміщення фільму за десять днів до виборів не слід пов'язувати з бажанням зіграти на руку якійсь із політичних сил, оскільки у стрічці представлені різні точки зору. Більше того, обговорення цього фільму у студії "Шустер live" теж відбувалося силами представників всіх провідних політичних партій країни. Ми розмістили цей фільм одразу як тільки отримали таку можливість. Якби фільм був готовий місяць тому - ми б показали його місяць тому, якби наступного року - показали б наступного року».

 

Прес-служба Першого національного підкреслює, що канал уже не вперше звертається до теми вибухів у Дніпропетровську: «Трансляція документального фільму "Адов ад" - це далеко не перше звернення до резонансної теми вибухів у Дніпропетровську на нашому телеканалі. Як і переважна більшість інших українських ЗМІ, ми широко висвітлювали перебіг подій, пов'язаних з розслідуванням цієї справи, впродовж останніх шести місяців. Тому ми одразу скористалися можливістю показати новий якісний продукт, який не тільки містив унікальні кадри, але й надавав слово широкому колу коментаторів».

 

«Адов ад» не транслювався на правах реклами чи політичної агітації, уточнили в прес-службі Першого.

 

Щодо випадків зникнення сигналу у Дніпропетровську під час обговорення фільму на «Шустер live», про які повідомляли глядачі ток-шоу, - канал не має про це жодної інформації

 

Нагадаємо, «Адов ад» створено телекомпанією V-TV, що є виробником роликів «Останнє попередження», розміщених на Першому національному як передвиборна агітація, на яку скаржилися об'єднана опозиція «Батьківщина» і партія УДАР.

 

Крім роликів, які продакшн називає журналістськими розслідуваннями, V-TV знімає документальні фільми, які розміщуються не як передвиборна агітація. Наприклад, 8 жовтня о 15.35 на Першому національному транслювалася стрічка «Євро-2012. Вся правда про бойкот». Також телекомпанія зняла фільм «Зворотній бік рецепту, або Краплі, що риють могилу» про очні краплі «Тропікамід» виробництва компанії «Фармак», які, за твердженням журналістів, є легальним наркотиком.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY