У штабі кандидата в депутати заявляють про конфлікт з ТРК «Аверс» (ОНОВЛЕНО)

15 Жовтня 2012
6151
15 Жовтня 2012
19:59

У штабі кандидата в депутати заявляють про конфлікт з ТРК «Аверс» (ОНОВЛЕНО)

6151
І припускають, що кримінальну справу за фактом нападу на офіс Олени Голєвої буде закрито через розголос у ЗМІ
У штабі кандидата в депутати заявляють про конфлікт з ТРК «Аверс» (ОНОВЛЕНО)

Керівник виборчого штабу кандидата в депутати Олени Голєвої Ігор Юрченко звинувачує представників луцької ТРК «Аверс» у порушенні журналістської етики. Про це він повідомив у коментарі «Детектор медіа», назвавши дії представників телекомпанії «аморальними».

 

Нагадаємо, 12 жовтня представники ТРК «Аверс» заявили, що міліція на них тисне, викликаючи без пояснення причин на допит шеф-редактора телеканалу Наталію Московку та шеф-редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева. Того ж дня представники міліції Волинської області пояснили, що пана Лева було запрошено «у якості свідка по кримінальній справі, порушеній за фактом хуліганських дій в офісі кандидата в народні депутати, представника Європейської партії України Олени Голєвої», а пані Московку - у якості свідка для дачі показів». Після допиту пані Московка заявила, що розмова зі слідчим, яка тривала близько чотирьох годин, майже не стосувалася суті справи, через яку її викликали. Натомість, за її словами, міліцію цікавила діяльність ТРК «Аверс» та її журналістів.

 

Ігор Юрченко припускає, що кримінальну справу за фактом нападу на приймальню Олени Голєвої можуть закрити через розголос довкола ТРК «Аверс». «Міліція до певного моменту сумлінно розслідувала цю справу, - зазначив керівник штабу. - Сьогодні (15 жовтня. - ТК) під час прес-конференції представник місцевого слідчого управління заявив, що історія з нападом на приймальню є інсценуванням. Все йде до того, що цю справу намагаються зам`яти. Вона набула розголосу, і звинувачення у перешкоджанні журналістській діяльності міліції непотрібні».

 

Також Ігор Юрченко повідомив «Детектор медіа», що за два дні до нападу на приймальню пані Голєвої один з представників «Аверса» виступив посередником у переговорах між нею та одним з її конкурентів по округу. «Під час розмови він озвучив його умову зняти кандидатуру Олени Голєвої з перегонів, натякаючи, що є певні важелі, які будуть задіяні, якщо кандидатка на це не погодиться». Також пан Юрченко додав: «Після того, як Голєва відмовилася зняти свою кандидатуру, "Аверс" припинив подавати матеріали кандидатки до ефіру. Було два суди, один з яких виграли ми, два - вони. І зараз, всупереч закону про вибори, в ефірі "Аверса" зовсім немає реклами нашого кандидата».

 

Сама кандидатка в депутати, з огляду на розслідування кримінальної справи, коментарів ЗМІ не надає. Її чоловік Микола Голєв стверджує, що пропозицію зняти свою кандидатуру Олена Голєва отримала від директора ТРК «Аверс» Олега Величка, який очолив компанію у вересні цього року. За його словами, цю зустріч він зафіксував на відео. «За два дні до нападу на офіс (Олени Голєвої. - ТК) у нас із дружиною була зустріч з Олегом Величком. І він нам сказав: "Ви маєте до суботи знятися", уточнивши, що робить це за дорученням одного з кандидатів у депутати».

 

Сам Олег Величко звинувачення Миколи Голєва назвав «маячнею». «Це маячня... Раніше вони (представники штабу Олени Голєвої. - ТК) стверджували, наприклад, що на них нападала Наталія Московка», - повідомив пан Величко.

 

Директор ТРК «Аверс» спростовує інформацію, що в ефірі телеканалу немає реклами Олени Голєвої. За його словами, нині ролики кандидатки в ефірі каналу не виходять, оскільки сплив термін договору з нею. «Загалом в ефірі "Аверса" було близько двох з половиною годин рекламного часу пані Голєвої. Також виходили матеріали за участі кандидатки», - сказав Олег Величко. На підтвердження він надав ефірну довідку.

 

«Детектор медіа» очікує на коментар управління МВС України у Волинській області з приводу кримінальної справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду