Володимир Литвин – проти позбавлення акредитації журналістів

15 Жовтня 2012
5144
15 Жовтня 2012
13:51

Володимир Литвин – проти позбавлення акредитації журналістів

5144
Водночас він радить не наслідувати поганий приклад народних депутатів
Володимир Литвин – проти позбавлення акредитації журналістів

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає проти позбавлення акредитації журналістів. Про це він сказав відповідаючи на запитання про наміри комендатури парламенту позбавити акредитації журналістів «Української правди», у зв'язку з тим, що вони нібито порушили загальний режим роботи парламенту, пише «Українська правда».

 

«Я абсолютно проти того, щоб позбавляти журналістів акредитації, але я за те, щоб ми всі дотримувалися певних правил співіснування. Якщо у нас кожен буде приходити зі своїми плакатами і наметами у сесійну залу, то ви прекрасно розумієте на що ми її перетворимо», - сказав пан Литвин, додавши, що не потрібно наслідувати не найкращий приклад народних депутатів.

 

Окрім того, на думку пана Литвина профільний комітет з свободи слова, замість того, щоб «прийняти спокійне рішення щодо неправоти комендатури, просто попіарився на цьому питанні».

 

На репліку про те, що у деяких країнах журналісти стрибають на голови депутатам з ложи преси, висловлюючи свою політичну позицію, Литвин відповів: «Я же казав, що не хотів би, щоб це повторилося в українському варіанті».

 

Нагадаємо, апарат Верховної Ради надіслав листа Комітету з питань свободи слова з проханням розглянути питання про доцільність пропуску журналістів «Української правди» Сергія Лещенка та Мустафи Найєма на засідання парламенту наступного скликання. Причиною став лист коменданта охорони Ільїна М.О. щодо «інциденту, що стався 2 жовтня - під час засідання Лещенко та Найєм розмістили плакат в ложі преси на балконі сесійної зали». Комітет свободи слова запропонував не позбавляти Лещенка й Найєма акредитації у Верховній Раді.

 

Як відомо, 2 жовтня журналісти розгорнули в Раді плакат із закликом «Stop закону про наклеп!». Того ж дня Верховна Рада скасувала результати голосування за законопроект про наклеп у першому читанні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду