detector.media
15.10.2012 13:51
Володимир Литвин – проти позбавлення акредитації журналістів
Водночас він радить не наслідувати поганий приклад народних депутатів

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає проти позбавлення акредитації журналістів. Про це він сказав відповідаючи на запитання про наміри комендатури парламенту позбавити акредитації журналістів «Української правди», у зв'язку з тим, що вони нібито порушили загальний режим роботи парламенту, пише «Українська правда».

 

«Я абсолютно проти того, щоб позбавляти журналістів акредитації, але я за те, щоб ми всі дотримувалися певних правил співіснування. Якщо у нас кожен буде приходити зі своїми плакатами і наметами у сесійну залу, то ви прекрасно розумієте на що ми її перетворимо», - сказав пан Литвин, додавши, що не потрібно наслідувати не найкращий приклад народних депутатів.

 

Окрім того, на думку пана Литвина профільний комітет з свободи слова, замість того, щоб «прийняти спокійне рішення щодо неправоти комендатури, просто попіарився на цьому питанні».

 

На репліку про те, що у деяких країнах журналісти стрибають на голови депутатам з ложи преси, висловлюючи свою політичну позицію, Литвин відповів: «Я же казав, що не хотів би, щоб це повторилося в українському варіанті».

 

Нагадаємо, апарат Верховної Ради надіслав листа Комітету з питань свободи слова з проханням розглянути питання про доцільність пропуску журналістів «Української правди» Сергія Лещенка та Мустафи Найєма на засідання парламенту наступного скликання. Причиною став лист коменданта охорони Ільїна М.О. щодо «інциденту, що стався 2 жовтня - під час засідання Лещенко та Найєм розмістили плакат в ложі преси на балконі сесійної зали». Комітет свободи слова запропонував не позбавляти Лещенка й Найєма акредитації у Верховній Раді.

 

Як відомо, 2 жовтня журналісти розгорнули в Раді плакат із закликом «Stop закону про наклеп!». Того ж дня Верховна Рада скасувала результати голосування за законопроект про наклеп у першому читанні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY