Прес-службу парламенту обурило, що Стець виклав її лист про Лещенка і Найєма в інтернеті

11 Жовтня 2012
5383
11 Жовтня 2012
12:29

Прес-службу парламенту обурило, що Стець виклав її лист про Лещенка і Найєма в інтернеті

5383
За всі роки незалежності в парламенті нікого не позбавляли акредитації
Прес-службу парламенту обурило, що Стець виклав її лист про Лещенка і Найєма в інтернеті

Прес-служба апарату Верховної Ради України здивована коментарем голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця щодо листа керівника прес-служби з проханням вивчити ситуацію, що склалася 2 жовтня за участю журналістів «Української правди» Сергія Лещенка і Мустафи Найєма. Про це йдеться в заяві прес-служби на сайті парламенту.

 

«Не можна не погодитися з важливістю забезпечення умов для вільного висловлювання журналістами своєї позиції, і ці умови у парламенті створено. Разом з тим, не можемо згадати приклади відстоювання своєї точки зору у такий спосіб у країнах зі сталою демократію - таких як США, Великобританія та інші. Хочемо нагадати, що журналісти, які акредитовані при парламентах світу, дотримуються правил внутрішньої поведінки і поважають закони своєї країни», - йдеться у повідомленні.

 

Прес-служба зауважує, що її лист жодним чином не стосувався змісту плакату. «Але не треба підмінювати права і свободи елементарною неповагою до органу влади, відповідні служби якого, до речі, всіляко сприяють журналістам у виконанні їх професійних обов'язків», - пише прес-служба.

 

Прес-службу парламенту дивує трактовка змісту листа з боку голови Комітету, а розміщення внутрішнього листування в інтернеті, вона вважає порушенням норм професійної етики.

 

«Хочемо нагадати, що у листі містилося прохання вивчити згадану ситуацію, тобто надати експертну оцінку діям журналістів, та ухвалити остаточне рішення. Підкреслюємо, що Комендатура охорони Верховної Ради України діяла згідно з законодавством та нормативними документами парламенту. Принагідно нагадуємо, що відповідно до норм чинного законодавства журналісти мають дотримуватися встановлених суб'єктом владних повноважень правил внутрішнього трудового розпорядку», - зауважують у прес-службі.

 

Прес-служба парламенту звернулася до депутатів з проханням не використовувати структурні підрозділи апарату Верховної Ради України у політичних цілях.

 

У коментарі «Детектор медіа» заступник керівника прес-служби апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк зазначила, що за всі роки незалежності України в парламенті жодного журналіста не позбавили акредитації.

 

Нагадаємо, апарат Верховної Ради надіслав листа Комітету з питань свободи слова з проханням розглянути питання про доцільність пропуску журналістів «Української правди» Сергія Лещенка та Мустафи Найєма на засідання парламенту наступного скликання. Причиною став лист коменданта охорони Ільїна М.О. щодо «інциденту, що стався 2 жовтня - під час засідання Лещенко та Найєм розмістили плакат в ложі преси на балконі сесійної зали».

 

Як відомо, 2 жовтня журналісти розгорнули в Раді плакат із закликом «Stop закону про наклеп!». Того ж дня Верховна Рада скасувала результати голосування за законопроект про наклеп у першому читанні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5383
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду