Українську журналістку в Сирії викрали бойовики – МЗС

15 Жовтня 2012
4807
15 Жовтня 2012
12:54

Українську журналістку в Сирії викрали бойовики – МЗС

4807
Умови утримання викраденої жінки в даний час задовільні, повідомили в МЗС
Українську журналістку в Сирії викрали бойовики – МЗС

Міністерство закордонних справ підтвердило інформацію про викрадення в Сирії журналістки Анхар Кочнєвої, яка є громадянкою України. Бойовики викрали українку, яка поїхала в цю країну в якості перекладача для знімальної групи одного з російських телеканалів, повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

 

«Міністерство закордонних справ України та посольство України в Сирії володіють і перевіряють інформацію про викрадення громадянки України, яка перебувала в Сирії. За даними, які ми отримали від міграційної служби в Сирії, жінка 1972 року народження є громадянкою України. Вона перетнула сирійський кордон 22 вересня цього року через міжнародний аеропорт Дамаска на запрошення однієї з громадських організацій», - розповів пан Дікусаров.

 

«За інформацією, яку ми отримали від знімальної групи одного з російських телеканалів, з яким громадянка України останнім часом працювала в якості перекладача, протягом 12-13 жовтня вона виходила з ними на зв'язок. У телефонному режимі громадянка України підтвердила факт свого викрадення 9 жовтня ... і насильного утримання бойовиками основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання Вільної сирійської армії», - сказав пан Дікусаров.

 

У коментарі Comments.ua пан Дікусаров повідомив, що Анхар Кочнєва працювала перекладачем при знімальній групі російського телеканалу НТВ.

 

Речник МЗС додав, що умови утримання викраденої жінки в даний час задовільні і зазначив, що ні сама українка, ні її родичі в посольство України в Сирії і МЗС України не зверталися. «Також звертаємо увагу на те, що МЗС неодноразово застерігав громадян України від подорожей до Сирії у зв'язку з небезпечною ситуацією в цій країні», - підкреслив пан Дікусаров.

 

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо про викрадення російської журналістки Анхар Кочнєвої за 20 кілометрів від Хомса біля міста Ель-Кусейр. 15 жовтня прес-аташе російського посольства в Дамаску повідомив, що викрадена журналістка є громадянкою України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4807
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Был в Сирии
4211 дн. тому
В заголовке написано, что Анхар - украинская журналистка. В последнем абзаце - российская. Вы определитесь. Хотя она, наверное, более известна, как руководителя турагентства, которое до начала войны отправляло туристов в Сирию, Ливан, Иорданию. Причем работала она в Москве. Лишь в прошлом году Анхар начала делать регулярные репортажи из Дамаска.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду