detector.media
15.10.2012 12:54
Українську журналістку в Сирії викрали бойовики – МЗС
Умови утримання викраденої жінки в даний час задовільні, повідомили в МЗС

Міністерство закордонних справ підтвердило інформацію про викрадення в Сирії журналістки Анхар Кочнєвої, яка є громадянкою України. Бойовики викрали українку, яка поїхала в цю країну в якості перекладача для знімальної групи одного з російських телеканалів, повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

 

«Міністерство закордонних справ України та посольство України в Сирії володіють і перевіряють інформацію про викрадення громадянки України, яка перебувала в Сирії. За даними, які ми отримали від міграційної служби в Сирії, жінка 1972 року народження є громадянкою України. Вона перетнула сирійський кордон 22 вересня цього року через міжнародний аеропорт Дамаска на запрошення однієї з громадських організацій», - розповів пан Дікусаров.

 

«За інформацією, яку ми отримали від знімальної групи одного з російських телеканалів, з яким громадянка України останнім часом працювала в якості перекладача, протягом 12-13 жовтня вона виходила з ними на зв'язок. У телефонному режимі громадянка України підтвердила факт свого викрадення 9 жовтня ... і насильного утримання бойовиками основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання Вільної сирійської армії», - сказав пан Дікусаров.

 

У коментарі Comments.ua пан Дікусаров повідомив, що Анхар Кочнєва працювала перекладачем при знімальній групі російського телеканалу НТВ.

 

Речник МЗС додав, що умови утримання викраденої жінки в даний час задовільні і зазначив, що ні сама українка, ні її родичі в посольство України в Сирії і МЗС України не зверталися. «Також звертаємо увагу на те, що МЗС неодноразово застерігав громадян України від подорожей до Сирії у зв'язку з небезпечною ситуацією в цій країні», - підкреслив пан Дікусаров.

 

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо про викрадення російської журналістки Анхар Кочнєвої за 20 кілометрів від Хомса біля міста Ель-Кусейр. 15 жовтня прес-аташе російського посольства в Дамаску повідомив, що викрадена журналістка є громадянкою України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY