Першу премію фестивалю «Покров» здобув фільм Павла Лунгіна

15 Жовтня 2012
4322
15 Жовтня 2012
11:20

Першу премію фестивалю «Покров» здобув фільм Павла Лунгіна

4322
Першу премію фестивалю «Покров» здобув фільм Павла Лунгіна

Першу премію в номінації «Ігрове кіно» Х Міжнародного кінофестивалю православного кіно «Покров» отримав фільм «Диригент» режисера Павла Лунгіна. Про це повідомляє прес-служба «Радіо Ера», яке виступило партнером фестивалю.

 

Урочиста церемонія закриття та вручення нагород відбулися у столичному Будинку кіно 14 жовтня - на свято Покрови Пресвятої Богородиці.

 

На другому місці - «Шанувальниця», режисер Віталій Мельников, на третьому - «Платон Ангел», режисер Іван Войтюк (у цій стрічці свою останню роль у кіно зіграв Богдан Ступка).

 

У номінації «Документальне кіно» перше місце здобула стрічка «Архімандрит» білоруського режисера з Польщі Єжи Калини. На другій сходинці - «Пан Прем'єр-міністр», режисер Олександр Столяров, на третій - «В садах Валаамських», режисер Федір Соловйов.

 

Найкращою короткометражною роботою журі фестивалю визнало фільм «Хлопчики» режисера Іллі Казанкова. На другому місці в цій номінації - «Право на чудо», режисер Наталія Ліпатова, на третьому - «Троє вас, троє нас», режисер Віталій Любецький.

 

У жанрі анімаційного кіно перемогла «Повість временних літ» режисерів Марії Ховенко та Інги Монаєнкової. Друге місце - «Азбука церковнослов'янська» Олени Борушко. На третьому - «Потоп» Василя Корецького.

 

Приз глядацьких симпатій здобула картина «Хлібний день» Максима Мехеди.

 

А спеціальний приз імені Сергія Лосєва отримав режисер Борис Лизньов за фільм «Останній бал».

 

Фільмом закриття Х Міжнародного фестивалю «Покров» стала стрічка «Спокута» режисера Олександра Прошкіна. Це кінороман про внутрішній пошук людини з риторичним запитанням: чи можливо вибачити зраду. Фільм представили його продюсер та виконавиця однієї з ролей заслужена артистка Росії Тетяна Яковенко.

 

Загалом на фестиваль цього року надійшло 150 документальних фільмів. Серед них журі відібрало 40 робіт з України, Росії, Білорусі, Грузії та Польщі. У конкурсній програмі також змагалися 8 ігрових, 5 анімаційних та 8 короткометражних стрічок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду