«Аль-Каїда» закликала до джихаду через стрічку «Невинність мусульман»

14 Жовтня 2012
5772
14 Жовтня 2012
09:54

«Аль-Каїда» закликала до джихаду через стрічку «Невинність мусульман»

5772
«Аль-Каїда» закликала до джихаду через стрічку «Невинність мусульман»

Лідер «Аль-Каїди» Айман аз-Завахірі закликав мусульман до священної війни проти США та Ізраїлю через відзнятий у США фільм «Невинність мусульман». Про це повідомляє Guardian.  

 

У поширеному серед ЗМІ аудіоповідомленні представники «Аль-Каїди» наголошують, що США дозволили зняти фільм під приводом свободи вираження, «однак ця свобода дозволяє їм катувати ісламських в'язнів».

 

Лідер «Аль-Каїди» похвалив за «чесність та старанність» демонстрантів, які штурмували у вересні цього року посольство США в Каїрі, а також соратників, які вчинили напад на американське консульство в лівійському місті Бенгазі. Жертвою того нападу, здійсненого 11 вересня, стали три працівники місії і посол США в Лівії Крістофер Стівенс.

 

Нагадаємо, появу фільму «Невинність мусульман» та спровоковані ним прояви насильства раніше засудила Рада співробітництва арабських держав Перської затоки.   

 

Міністр залізничного транспорту Пакистану Ґулам Ахмад Білур (Ghulam Ahmad Bilour) запропонував  винагороду у $100,000 (£ 61616) тим, хто вб'є творців  антиісламського відео.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», стрічка викликала бурхливе обурення у країнах мусульманського світу.

 

У Тунісі, за даними державного ТБ, щонайменше три людини загинули і 28 отримали поранення після того, як поліція відкрила вогонь по протестуючих біля посольства США.

 

У Судані протесувальники намагалися увірватися до посольства США. Їх зупинив сльозогінний газ поліції. Щонайменше один з нападників загинув.

 

Лівія 14 вересня закрила повітряний простір над аеропортом Бенгазі, оскільки після заклику Обами знайти винних у загибелі посла безпілотники,що з'явилися над містом, піддалися обстрілу з боку озброєних ісламістів.

 

Акції протестів пройшли також у  Каїрі, та містах Ірана, Афганістана, Палестини, Малайзії, Йорданії, Нігерії, Кенії, Бахрейна, Катарі, Бангладеша, Пакистана та Іраку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5772
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду