Пакистанський міністр пообіцяв винагороду за вбивство продюсера фільму «Невинність мусульман»

23 Вересня 2012
4318
23 Вересня 2012
12:45

Пакистанський міністр пообіцяв винагороду за вбивство продюсера фільму «Невинність мусульман»

4318
Із таким закликом він звернувся до талібів і «Аль-Каїди»
Пакистанський міністр пообіцяв винагороду за вбивство продюсера фільму «Невинність мусульман»

Міністр залізничного транспорту Пакистану Ґулам Ахмад Білур (Ghulam Ahmad Bilour) запропонував  винагороду $100,000 (£ 61616) «тим, хто вб'є творців  антиісламського відео», повідомиляє BBC.

 

«Якщо хтось створюватиме  інші подібні блюзнірські матеріали, я також  заплачу його вбивцеві 100 тисяч доларів», - додав він.

 

Урядовець заявив, що винагороду «за священний обов'язок» сплатить з власної кишені. Він попросив допомогти вбити продюсера стрічки «Невинність мусульман» талібів і «Аль-Каїду».

 

Пакистанський  міністр закликав Захід  заявити: «Так, свобода слова існує, але вам слід увалити закони щодо тих, хто ображає нашого Пророка. Якщо ви цього не зробите, на нас чекає вкрай небезпечне майбутнє».

 

Речник прем'єр-міністра Шафкат Джаліль (Shafqat Jalil) заявив ВВС,  що уряд  «повністю відокремлює себе» від  коментарів міністра залізничного транспорту. Він сказав: «Ґулам Ахмад Білур не є членом (правлячої) Пакистанської народної партії (PPP). Він належить до Національної партії Авамі (ANP). Отже, прем'єр-міністр говоритиме  з її чільником, щоб  вирішити, яким буде наступний крок.  Вони не виключають, що до нього застосують санкції, однак заявили, що поки що він лишається на своїй посаді». ANP входить до складу урядової коаліції.

 

Пропозиція Білура була оприлюднена відразу після того, як принаймні,  двадцять людей загинули у п'ятницю, священного для мусульман дня, внаслідок масових зіткнень між демонстрантами-учасниками бурхливих протестів, що охопили всю країну, та поліцією.

 

Продюсер фільму Накула Беслі Накула (Nakoula Basseley Nakoula), згідно з інформаційними повідомленнями, перебуває нині у бігах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4318
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду