Новий фільм Кіри Муратової представлятиме Україну на Римському МКФ

11 Жовтня 2012
6243
11 Жовтня 2012
13:25

Новий фільм Кіри Муратової представлятиме Україну на Римському МКФ

6243
«Вічне повернення. Кастинг» знято у формі кінопроб: кожна сцена знімається кілька разів у виконанні різних пар акторів
Новий фільм Кіри Муратової представлятиме Україну на Римському МКФ

Новий фільм української режисери Кіри Муратової «Вічне повернення. Кастинг» боротиметься за головний приз VII Римського міжнародного кінофестивалю. Про це повідомляє прес-служба кінокомпанії Sota Cinema Group - одного з виробників фільму.

 

Фільм Кіри Муратової «Вічне повернення. Кастинг» став 21-ю картиною режисерки. У новій роботі, знятій у формі кінопроб як «драматургійно життєвої історії», кожна сцена знімається кілька разів у виконанні різних пар акторів.

 

 


 

 

Це історія чоловіка та жінки, які не бачилися багато років. «Героїв фільму, на перший погляд, ніщо не пов'язує, вони лише колишні однокурсники. Одного разу Він приїжджає у Її місто, щоб просто відвідати та спитати поради у життєвій ситуації: Він кохає двох жінок і не знає, як йому вчинити...», - йдеться в анотації стрічки.

 

У новій роботі Кіра Муратова вкотре об'єднала своїх улюблених акторів: Ренату Литвинову і Сергія Маковецького, Олега Табакова й Аллу Демидову, Наталію Бузько та Віталія Лінецького, а також Георгія Делієва, Уту Кільтер, Юрія Невгамонного і Геннадія Скаргу.

 

 


 

 

VII Римський міжнародний кінофестиваль проходитиме в столиці Італії з 9 по 17 листопада 2012 року і запропонує кіноманам три конкурсні програми: Основний конкурс, CinemaXXI та «Перспективна Італія» (Prospettive Italia). Також плануються позаконкурсні покази.

 

Всього в основну конкурсну програму разом зі стрічкою Кіри Муратової увійшли 15 фільмів, повідомляє сайт фестивалю: «Проблиск у розумі Чарльза Свана ІІІ» (A Glimpse Inside The Mind Of Charles Swan III, Роман Коппола, США, 2012), «Урок зла» (Aku No Kyôten, Такаші Міїке, Японія, 2012), Alì Ha Gli Occhi Azzurri (Клаудіо Джованнесі, Італія, 2012), E La Chiamano Estate (Паоло Франкі, Італія, 2012), Ixjana (Йозеф Сколімовскі та Міхал Сколімовскі, Польща, 2012), Mai Morire (Енріко Ріверо, Мексика, 2012), «Рука в руці» (Main Dans La Main, Валері Донзеллі, Франція, 2012), «Дівчина Марфа» (Marfa Girl, Ларрі Кларк, США, 2012), «Життя у мотелі» (The Motel Life, Габріель Польскі, Алан Польскі, США, 2012), «Небесні дружини лугових марі» (Олексій Федорченко, Росія, 2012), «Тебе, мене і нас» (Un Enfant De Toi, Жак Доільон, Франція, 2012), «Вічне повернення. Кастинг» (Кіра Муратова, Україна, 2012), Il Volto Di Un'altra (Паппі Корсікато, Італія, 2012), а також два фільми-сюрпризи.

 

Конкурсну програму CinemaXXI відкриє світова прем'єра картини «Історичний центр» (Centro Histórico), а конкурс «Перспективна Італія» - документальний фільм про італійського актора і режисера Карло Вердоне.

 

Цього року Римський МКФ очолив Марко Мюллер, який раніше курував фестивалі Венеції, Роттердама і Локарно, а головою міжнародного журі став американський сценарист і режисер Джефф Ніколс («Укриття» 2011; Mud 2012 - призери Каннського МКФ). Бюджет фестивалю складає 11 млн євро без урахування спонсорських витрат.

 

Нагадаємо, що у 2008 році Богдан Ступка став володарем головної акторської нагороди Римського МКФ - «Срібного Марка Аврелія», за виконання ролі олігарха у чорній комедії Кшиштофа Зануссі «Серце на долоні», спродюсованій Олегом Коханом (Sota Cinema Group).

 

Аліса Хамчич, для «Детектор медіа»

 

Фото надані прес-службою Sota Cinema Group

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6243
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду