Під час затримання силовиками чиновників в Івано-Франківську постраждала журналістка

10 Жовтня 2012
4137
10 Жовтня 2012
12:16

Під час затримання силовиками чиновників в Івано-Франківську постраждала журналістка

4137
Силовики захищались від натовпу депутатів газовими балончиками
Під час затримання силовиками чиновників в Івано-Франківську постраждала журналістка

9 жовтня під час затримання працівниками СБУ місцевих чиновників близько 21-ї години на вул. Січових стрільців силовики, захищаючись від натовпу, застосували газові балончики. Від цього постраждала журналістка Івано-Франківської газети «Репортер» Тетяна Соболик.

 

«На місце події ми виїхали разом з колегою Миколою Волковим. Він фотографував, а я якраз повідомляла телефоном новину в редакцію, і в цей момент силовики виприснули газ із балончика, який потрапив і на мене», - розповіла «Детектор медіа» пані Соболик.

 

За її словами, близько 30 чоловік, серед яких було багато місцевих депутатів, наполягали, щоб правоохоронці показали посвідчення і пояснили, чому затримують кількох чиновників. «Але ніхто з них посвідчення не показував. При чому половина з них були у формі, а решта просто у цивільному одязі і з чорними пов'язками на обличчі. Врешті-решт представився тільки один слідчий прокуратури. Депутати намагалися прорвати ряди силовиків штурмом, тому що одному з чиновників стало зле, у нього штучний клапан у серці. У результаті їх обприскали газом», - сказала журналіст.

 

Окрім журналістів «Репортера» на місце події прибули й журналісти кількох телеканалів і друкованих та інтернет-ЗМІ.

 

Наразі стан здоров'я Тетяни Соболик нормальний.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4137
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Миколай
4218 дн. тому
Правда за Таню Соболик! Свободу не спинити!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду