НМПУ занепокоєна тим, як розслідується напад на випускового редактора «НикВестей»

8 Жовтня 2012
6132
8 Жовтня 2012
18:25

НМПУ занепокоєна тим, як розслідується напад на випускового редактора «НикВестей»

6132
НМПУ занепокоєна тим, як розслідується напад на випускового редактора «НикВестей»

Незалежна медіа-профспілка України звернулася до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності випусковому редактору миколаївського інтернет-видання «НикВести» Володимиру Сілякову. Про це повідомляє прес-служба профспілки.

 

За інформацією НМПУ, 29 вересня 2012 року під час висвітлення мітингу проти самовільного будівництва кіоску на Володимира Сілякова напав невідомий, який представився довіреною особою власника кіоску Ганни Котенко.

 

«Невідомий, намагаючись перешкодити журналісту проводити зйомку мітинга, вдарив Володимира Сілякова кулаком в обличчя, а потім ударив по камері. Після чого, за словами журналіста та очевидців, нападник заявив кореспонденту: "Якщо це відео десь з'явиться, я тебе порву"», - повідомляє профспілка.

 

НМПУ звертає увагу Генеральної прокуратури України на те, що під час вчинення злочину проти редактора «НикВести» Володимира Сілякова був присутній співробітник міліції, який всупереч закону України «Про міліцію», не затримав нападника та не вжив заходів з припинення злочину.

 

Також занепокоєння профспілки викликає і розслідування кримінальної справи.

 

Як розказала «Телекритиці» старший інспектор групи зв'язків з громадськістю миколаївського міського управління міліції Тетяна Лисецька, міліція продовжує перевірку, після її завершення матеріали будуть скеровані до прокуратури.

 

Однак у НМПУ вважають що міліція зволікає з переданням матеріалів у прокуратуру, і кримінальна справа не порушена попри наявність відеосвідчення нападу.

 

«НМПУ висловлює сподівання, що Генеральна прокуратура України проведе ретельну перевірку фактів нападу на випускаючого редактора миколаївського інтернет-видання "НикВести" Володимира Сілякова. Медіа-профспілка також констатує факт, що невтручання міліції у конфлікти, коли журналістам перешкоджають виконувати професійну роботу, стали типовим явищем. Прокуратура, тим часом, вперто не бажає порушувати кримінальні справи за перешкоджання професійній діяльності журналіста», - йдеться у повідомленні профспілки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6132
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду