Шустер закликав журналістів не замовчувати тему законопректу про гомосексуалізм (+ВІДЕО)

7 Жовтня 2012
5779
7 Жовтня 2012
13:03

Шустер закликав журналістів не замовчувати тему законопректу про гомосексуалізм (+ВІДЕО)

5779
А депутатам запропонував припинити полювання на відьом
Шустер закликав журналістів не замовчувати тему законопректу про гомосексуалізм (+ВІДЕО)

Автор та ведучий ток-шоу «Шустер live» Савік Шустер закликав журналістів і депутатів не «виявляти гомосексуалістів» і не обмежувати їхні права. Про це він сказав під час прямого ефіру проекту на Першому Національному 6 жовтня, висловлюючи власну позицію щодо ухваленого Верховно Радою в першому читання законопроекту щодо заборони пропаганди гомосесуалізму.  

 

Савік Шустер закликав представників ЗМІ не замовчуваи цю тему. «Цього тижня мої колеги-журналісти різко відреагували на закон про наклеп, і як наслідок, його поховали. Поки що. А про те, що Верховна Рада в першому читанні прийняла закон по боротьбі із гомосексуалізмом, де теж ідеться про введення кримінальної відповідальності, всі промовчали», - сказав ведучий.

 

Також він додав: «Це точно не шлях у Європу. Це точно шлях до Азії, і дуже швидкими темпами. І не треба чинити все, як в Росії. Якщо людина збоченець, її треба карати, і для цього є Кримінальний кодекс. Однак серед людей, які кохають одне одного одностатевою любов`ю, є дуже багадо дуже хороших і дуже порядних, їх не треба виявляти. Давайте припинимо полювання на відьом, один раз і назавжди. Бо цивілізація з цього розпочинається».

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», законопроект №8711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)», який забороняє пропаганду гомосексуалізму, Верховна Рада прийняла за основу 2 жовтня 2012 року. Йогот підтримали 289 народних депутатів.

 

Проект, внесений народними депутатами Євгеном Царьковим, Павлом Унгуряном, Лілією Григорович та ін., має на меті внести правки до таких законів як «Про друковані засоби масової інформації», «Про телебачення і радіомовлення», «Про видавничу справу» та ін. Також законопроект передбачає запровадження кримінальної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму (внесення правок до ст.300 Кримінального кодексу).

 

На думку політологів і експертів, мета цього законопроекту - відволікти увагу від виборчих технологій і економічних проблем. Зокрема, науковий директор Школи политичної аналітики Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олексій Гарань вважає ухвалення цього документу політтехнологією: «Чому він був ухвалений саме зараз? А про що ще говорити напередодні виборів партії влади? Про мову вже відіграли. Все це відволікає увагу. Це, так би мовити, політтехнологія».

 

Рішуче засудили ухваалення законопроекту представники Європейського Союзу. Прес-секретар європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле Пітер Стано назвав це рішення Верховної Ради таким, що суперечить міжнародним зобов'язанням України та цінностям Європейського Союзу. За його словами, цей документ поставить під додаткове навантаження принципи недискримінації та ситуацію зі свободою вираження, свободи ЗМІ, свободою асоціацій і свободу мирних зборів.

 

Комісар з прав людини Ради Європи Нільс Мужнієкс закликав український парламент відкликати проект закону щодо заборони пропаганди гомосексуалізму

 

ООН стурбована прийняттям Верховною Радою в першому читанні законопроекту щодо заборони пропаганди гомосексуалізму. «Закон, який вводить зміни і доповнення до чотирьох існуючих законів, а також до Кримінального кодексу, є явно дискримінаційним і суперечить взятим на себе Україною міжнародним зобов`язанням щодо забезпечення свободи слова та інформації», - зазначив верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай.

 

«Детектор медіа»

 

Відео - «Савік Шустер студія»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5779
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Толерастюк
4223 дн. тому
"Шустер закликав журналістів і депутатів не «виявляти гомосексуалістів» і не обмежувати їхні права". Згоден тільки з першим. Я нікому не скажу, що Шустерман - 3,14...дарас. Про це всі і так знають. А от не обмежувати його право гидити на Україну - це вже дзуськи!
уцкцук
4223 дн. тому
Здрасте-приехали. Все TV-каналы показали, все газеты написали, а теперь шустер такой в красивом костюме выходит и давай защищать да учить. Проснулся, защитник!
гомобез сапиенс
4224 дн. тому
Журналюги точно проститутки, но никак не гомики.Пусть не путает.
Микола Єременко
4224 дн. тому
Шустер - CENSORED!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду