35 депутатів ПАРЄ засудили законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму

4 Жовтня 2012
1893
4 Жовтня 2012
14:04

35 депутатів ПАРЄ засудили законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму

1893
Такий закон може стати «заохоченням до дискримінації»
35 депутатів ПАРЄ засудили законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму

35 депутатів ПАРЄ ухвалили декларацію, що засуджує український законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму, пише «Український тиждень».

 

Кількістю в 35 голосів депутати різних делегацій ПАРЄ ухвалили та розповсюджують декларацію, в якій засуджують український законопроект про кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму.

 

Норвезький соціаліст Хакон Хоглі Ініціатор декларації, який ініціював декларацію, висловив побоювання, що цей закон стане «заохоченням до дискримінації». «Такі документи не гідні держави-члена Ради Європи», - вважає він.

 

Ініціатори декларації закликають Верховну Раду відкликати законопроект.

 

Згідно з роз'ясненнями юридичної служби ПАРЄ, за статусом декларації не висловлюють колективного бачення цілої організації, бо не проходили процедуру затвердження у залі засідань. Вони відображають позиції лише тих, хто вирішив за потрібне підписати документ.

 

Тим не менш, декларації часом знаходять продовження в інших ініціативах організації. Зокрема, стають підставою до обговорення на рівні комітетів, політичних груп, що може згодом знайти розвиток у підготовках тематичних доповідей.

 

Нагадаємо, 2 жовтня 2012 Верховна Рада прийняла за основу законопроект №8711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)», який забороняє пропаганду гомосексуалізму. Законопроект підтримали 289 народних депутатів.

 

Як писала ТК, Amnesty International закликає Верховну Раду України відхилити законопроект №8711. Також проти закону виступила Міжнародна комісія юристів та правозахисної організації ILGA-Europe. Також цим проектом розчарований ЄС.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1893
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду