Валерія Лутковська: закон проти пропаганди гомосексуалізму обмежить права людини

3 Жовтня 2012
4239
3 Жовтня 2012
19:37

Валерія Лутковська: закон проти пропаганди гомосексуалізму обмежить права людини

4239
Валерія Лутковська: закон проти пропаганди гомосексуалізму обмежить права людини

Законопроект проти пропаганди гомосексуалізму може призвести до надмірного обмеження прав людини в Україні, повідомляє «Українська правда».

 

Про це йдеться у відкритому листі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської до керівництва Верховної Ради.

 

 «Намагаючись заборонити "пропаганду гомосексуалізму", зазначений законопроект не дає жодного визначення цьому терміну, чим порушує обов'язкову вимогу правової визначеності норм закону, яка слідує з конституційних принципів верховенства права (ст. 8) та рівності перед законом (ст. 24)», - зазначає Лутковська.

 

«Така відсутність визначення може призвести до надмірного обмеження прав (всупереч ст. 22 Конституції), зокрема права на свободу вираження поглядів, що суперечитиме статті 34 Конституції та міжнародним зобов'язанням держави у сфері захисту прав людини - статті 10 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і статті 19 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права», - додала вона.

 

Водночас, на її думку, це також створить «широке поле для зловживань з боку службових і посадових осіб, зокрема працівників органів внутрішніх справ, які на власний розсуд визначатимуть, що є «пропагандою гомосексуалізму» в кожному конкретному випадку».

 

«Прошу врахувати цю позицію при підготовці законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)" до розгляду його у другому читанні», - підсумувала вона.

 

Як відомо, 2 жовтня парламент проголосував у першому читанні за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)», реєстраційний №8711 від 20.06.2011, яким передбачається запровадити у вітчизняне законодавство новий правовий термін - «пропаганда гомосексуалізму».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4239
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лиса
4235 дн. тому
У гомосексуалистов не должно быть никаких прав! Права есть у мужчин и женщин, у мам и пап, но не у генетических выродков! Это апендецит в теле нормального организма общества, который необходимо удалять при малейшем воспалении. От однополых браков дети не рождаются.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду