У 2012 році порушено 40 кримінальних справ щодо злочинів проти журналістів

29 Вересня 2012
6138
29 Вересня 2012
10:59

У 2012 році порушено 40 кримінальних справ щодо злочинів проти журналістів

6138
в основному, за статтею «Хуліганство»
У 2012 році порушено 40 кримінальних справ щодо злочинів проти журналістів

У 2012 році в Україні порушено 40 кримінальних справ щодо вчинення злочинів стосовно журналістів. Про це повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.
 

У переважній більшості ці злочини класифікувалися як такі, що вчинені з корисливих мотивів або ж хуліганські. Кримінальних справ про злочини щодо перешкоджання журналістській діяльності порушено вісім.


За даними Генпрокуратури, цього року у провадженні органів внутрішніх справ з урахуванням залишку минулих років перебувало 112 кримінальних справ за фактами злочинів, вчинених стосовно працівників ЗМІ. За результатами розслідування значна частина з них вже направлені для розгляду до суду.

 

У провадженні слідчих прокуратур у поточному році перебувало 8 кримінальних справ про злочини щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 Кримінального кодексу України), чотири з яких  скеровано до суду. 

 

Зокрема, 15 серпня Жмеринською міжрайонною прокуратурою Вінницької області порушено та за результатами розслідування направлено до суду кримінальну справу за ч. 1 ст. 171, ч. 1 ст. 125 у зв'язку з перешкоджанням діяльності та нанесенням тілесних ушкоджень журналістам телеканалу «Інтер» під час зйомки репортажу.

 

Також 1 вересня прокуратурою Кіровського району міста Дніпропетровська порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 КК України у зв'язку з перешкоджанням журналістам телерадіокомпанії «Стерх» під час зйомки сюжету про факти отримання плати за паркування на території автовокзалу міста.

 

«Телекитика»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду