detector.media
29.09.2012 10:59
У 2012 році порушено 40 кримінальних справ щодо злочинів проти журналістів
в основному, за статтею «Хуліганство»

У 2012 році в Україні порушено 40 кримінальних справ щодо вчинення злочинів стосовно журналістів. Про це повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.
 

У переважній більшості ці злочини класифікувалися як такі, що вчинені з корисливих мотивів або ж хуліганські. Кримінальних справ про злочини щодо перешкоджання журналістській діяльності порушено вісім.


За даними Генпрокуратури, цього року у провадженні органів внутрішніх справ з урахуванням залишку минулих років перебувало 112 кримінальних справ за фактами злочинів, вчинених стосовно працівників ЗМІ. За результатами розслідування значна частина з них вже направлені для розгляду до суду.

 

У провадженні слідчих прокуратур у поточному році перебувало 8 кримінальних справ про злочини щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 Кримінального кодексу України), чотири з яких  скеровано до суду. 

 

Зокрема, 15 серпня Жмеринською міжрайонною прокуратурою Вінницької області порушено та за результатами розслідування направлено до суду кримінальну справу за ч. 1 ст. 171, ч. 1 ст. 125 у зв'язку з перешкоджанням діяльності та нанесенням тілесних ушкоджень журналістам телеканалу «Інтер» під час зйомки репортажу.

 

Також 1 вересня прокуратурою Кіровського району міста Дніпропетровська порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 КК України у зв'язку з перешкоджанням журналістам телерадіокомпанії «Стерх» під час зйомки сюжету про факти отримання плати за паркування на території автовокзалу міста.

 

«Телекитика»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY